VOORLEESKAMPIOENEN IN RAALTE

Het was alweer zover, 17 scholen uit de hele gemeente Raalte dezen mee aan de voorleeswedstrijden. Ook ik was weer gevraagd voor de jury. Altijd heel leuk om te doen, maar deze keer ook echt moeilijk. Wat was er geoefend op de verschillende scholen. Mooi om mee te mogen maken. De WINNAARS waren Evi Jansen van de Gerardus Marjella (groep 7) uit Broekland en Joeri Velderman van de St. Antonius (groep 8). Natuurlijk VAN HARTE GEFELICITEERD!Onder de foto’s van deelnemers met publiek en jury, het persbericht dat Gerda Westinga liet uitgaan: van rechts naar links: Karin de Graaf, Roger de Groot en Benne Solinger

Persbericht

Wie zijn de voorleeskampioenen in Raalte?
Op Woensdag 22 februari vonden de Voorleeskampioenschappen plaats in Bibliotheek Raalte. Er deden 17 scholen mee uit de hele gemeente!

De juryleden wethouder Roger de Groot, oud-dorpsdichter Benne Solinger, Kinderboekenschrijfster Karin de Graaf, Elly Bruger van BRUNA en Bibliotheekdirecteur Frederique Westera hadden het net als ieder jaar weer zeer moeilijk. Er werd gelet op tempo, stemgebruik en contact met het publiek.
De winnaars waren Evi Jansen van de Gerardus Marjella (groep 7) uit Broekland en Joeri Velderman van de St. Antonius (groep 8) uit Mariënheem
De supporters waren er niet alleen voor de gezelligheid. Met spandoeken mochten zij hun kampioen zo goed mogelijk aanmoedigen. Voor het mooiste spandoek was er ook nog een leuke prijs. De winnende scholen van de spandoekenwedstrijd waren: de Vogelaar uit Raalte en St. Nicolaas uit Lierderholthuis.
De winnaars van de voorleeswedstrijd gaan, als de twee voorleeskampioenen van de gemeente Raalte, door naar de Regionale Voorleesronde op donderdag 5 april in het Kulturhus te Holten. Voor de twee winnaars hiervan is er op woensdagmiddag 25 april in het ZINiNtheater te Nijverdal de provinciale finale en tot slot de landelijke finale op woensdag 23 mei in het tijdelijke muziekcentrum, ‘De Rode Doos’ in Utrecht.

——————einde van dit persbericht————————-

Meer informatie:
L. van den Hooven
Bibliotheek Raalte
Passage 6
8102 EW Raalte
0572-363639
g.westinga@bibliotheekraalte.nl

Comments are closed.