COLUMN: EEN LICHT ZIJN VOOR ELKAAR

“Een Licht zijn voor elkaar” was onlangs de titel van een campingdienst op de Krieghuusbelten. In de dienst stond de Bergrede die Jezus bij het begin van zijn optreden uitsprak centraal. (Mattheus 5 tot en met 7) Het gaat hier om een eerste preek van de nieuwe Koning. Je kunt het beschouwen als een soort troonrede of actieprogramma. Hij begint totaal anders dan bijvoorbeeld de profeten in het Oude Testament. Hij roept mensen tot zich met een verdieping van de 10 geboden, een oproep tot liefhebben van God en je naaste..

De Bergrede is de moeite waard om te lezen en te herlezen. Hij wijst je de weg, is een Licht op je levensweg, een navigatiesysteem. Niet alleen voor het leven van alle dag, maar ook tijdens de Heinose Pompdagen of andere zomerfeesten. Het is een kompas voor het nieuwe werkseizoen, je omgang met elkaar thuis, op je werk of waar dan ook. Maar ook voor je stemgedrag op 12 september 2012.

Zelf probeer ik het zo te verwoorden in een haiku* of “elfje”**:

“Gods grote liefde
straalt door het Licht van zijn Geest:
vormt naastenliefde!.”

of

“Liefdevol
door Geest,
vrede met naasten
tot eer van God!
Hartverwarmend!”

Graag wens ik jullie allemaal veel Licht toe, niet alleen in de zomer, maar ook in het hele werkseizoen!

Benne Solinger
Als me iets wilt vragen, of je wilt de column maandelijks rechtstreeks toegezonden krijgen, zoals ik ze al maandelijks naar ruim 70 mensen zend, dan kun je me bereiken via e-mail: Klik hier om een e-mail te sturen..
De Lichtstralen staan ook op: Heino-online

*Haiku: Japanse dichtkunst bestaande uit 3 regels met hoogstens: 5-7-5 lettergrepen
**Elfje: gedicht van 11 woorden 5 regels met 1-2-3-4-1 woorden waarvan het laatste woord een samenvatting is van wat er gezegd wordt

Comments are closed.