BELANGRIJK: ‘T BEGINT MET EEN G EN EINDIGT OP EEN D

Het begint met een g en eindigt op een d. De meesten mensen zijn er gek op. Ze houden ervan. Sommigen doen er een moord voor. Anderen zijn er de hele dag mee bezig en staren naar teletekst of computer, om te zien welke beweging het maakt. Het beheerst de hele wereld.

In het programma Tegenlicht van de VPRO werd er een rondreis over de hele wereld gemaakt. Het ging om de nieuwe machthebbers in China. Wie zijn zij en wat willen zij?

Van het programma kreeg ik de indruk dat de komende machthebbers daar mensen zijn die smachten naar macht. Het zijn mensen zonder idealen, zonder principes ook. Alles draait bij hen om egoïstische zelfverrijking en dat van de familie. Zo vertelden uit het land gevluchte Chinezen en ‘dissidenten’ die vroeger nog met deze mensen op dezelfde universiteit zaten.

Ja, het gaat om GELD, GELD en nog eens GELD.

Hoeveel kan ik in mijn eigen zak houden?
Hoeveel stijgt de goudprijs?
Wat doet de rente?
Hoeveel minder krijg ik met dit nieuwe regeringsakkoord?
Zijn mijn aandelen al een stuk hoger?

In de vorige Lichtstralen ging het over hebzucht. De Quote 500 is weer uit. Wie geld heeft, heeft in de ogen van de meeste mensen: MACHT.

Maar de ECHTE MACHTHEBBER lacht erom. Want het gaat in deze wereld om geheel iets anders. Het begint ook met een G en eindigt inderdaad ook met een d, maar…” OOOH ja” er zit maar 1 letter tussen.

Lees Mattheus 6: 25 eens. Als God de vogeltjes al zo goed voedt en de bloemen op het veld zo prachtig kleedt. Waar zul jij, als mooiste schepsel, je dan nog druk over maken? Of zoals in Mattheus 19 staat: “Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie zo is als zij.” En leert Koning Jezus Zelf ons niet bidden: “Geef ons heden ons dagelijks brood…”
Verreweg de meeste mensen hebben meer dan dat. Ik zou dus zeggen besteed je kostbare tijd maar aan wat anders dan aan geld. En heb je er veel van, deel dan gewoon met hen die minder hebben, eens moet je het toch achterlaten!

Hartelijke groeten, Benne Solinger
Wil je reageren, of maandelijks de column die ik schrijf toegezonden krijgen? Klik dan hier om een e-mail te sturen.

Comments are closed.