VANAF 9 NOVEMBER 2012 IN DEVENTER

FEEST op 9 november tussen 10 en 14 uur in “The Base” aan de Brink 18 te Deventer. Het is feest, omdat bijna 2 jaar na de start van het inloophuis, een nieuwe naam is gekozen. Een naam die past bij wat er wekelijks gebeurt in dit inloophuis. Bij dat feest hoort veel gezelligheid en een nieuwe expositie.

De nieuwe naam van The Base wordt: Het nieuwe logo van “De ONTMOETING….koffie met”

Exposties
Om het inloophuis nog aantrekkelijker te maken worden er vanaf begin dit jaar wisselende exposities gehouden. Zo exposeerden bijvoorbeeld de Deventernaren Femmy Veen (foto’s), Benne Solinger en Evert Klaassen (schilderijen).
Ook de pers besteedde hier aandacht aan
De organisatoren zijn blij dat er vanaf 9 november tot eind dit jaar schilderijen te zien zijn van Bernard Bos uit Heerde.

Sinds de start weten steeds meer mensen de weg te vinden. De laatste tijd komen er gedurende de openingsuren tussen de 30 en 40 mensen. Ze komen voor de gezelligheid, voor een kopje koffie, voor een goed gesprek, een luisterend oor en voor de ontmoeting. De vele vrijwilligers die voor en achter de schermen meehelpen, zorgen altijd voor wat lekkers bij de koffie. De gesprekken gaan over zeer wisselende onderwerpen, maar soms is het ook gewoon lekker om even een boekje te lezen, of een tijdschriftje in te kijken.

De initiatiefnemers hadden het voornemen, om vanuit christelijke gastvrijheid een kleine oase te scheppen in deze hectische tijden.

En het lijkt aan te slaan. Zo is er een 90 jarige bezoeker die helemaal uit Utrecht komt, maar nu vrijwel wekelijks even terugkeert naar zijn geboortestad, langs de IJssel wandelt, even gaat markten en vervolgens naar het inloophuis komt. Maar ook veel gewone marktbezoekers weten de weg naar het inloophuis te vinden.

Er is gebrainstormd. Diverse bezoekers zijn gepolst en hebben meegedacht over een naam en uiteindelijk een bepaalde naam op de ideeënlijst omcirkelt, waaruit de nieuwe naam is ontstaan: “DE ONTMOETING…koffie met”. Het geeft precies aan wat er op De Brink nummer 18 in Deventer iedere vrijdag tussen 10 en 14 uur gebeurt.

En het aanbod blijft natuurlijk: iedereen hartelijk welkom op vrijdag tussen 10 en 14 uur, zowel op de 9e als ook de vrijdagen erna!

Tot zover dit bericht, Benne Solinger

Comments are closed.