Schilderijen van Bernard Bos in “De Ontmoeting”

Iedere vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur zijn er schilderijen van Bernard Bos, uit Heerde, te bewonderen in Christelijk inloophuis ‘De Ontmoeting’ (zie bijgaand persbericht over de naamsverandering) aan Brink 18, in Deventer.
De expositie loopt van 9 november de datum dat de naam van “The Base” verandert in “De ONTMOETING…koffie met” t/m 31 december 2012.

Op de vraag hoe Bernard (Heerde) zijn expositie wil samenstellen, antwoordt hij: “Toen ik de nieuwe naam, ‘de Ontmoeting’, (miv 9 nov.) van dit christelijk inloopcentrum hoorde, dacht ik meteen aan de mogelijkheid om een aantal portretten op te hangen. Ik kwam wel vaker in The Base en het is een informele ruimte in de mooie binnenstad van Deventer. En iedere vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur vinden er vele ontmoetingen plaats. De schilderijen die ik koos zijn ontmoetingen met mensen, geschilderd in kleine smalle formaten, mensen, van heel jong tot stokoud. De bekende priester Henri Nouwen biedt een kom drinken aan.

Bergkerk
Maar niet alle schilderijen vallen binnen het thema ‘Ontmoeting’. Neem bijvoorbeeld de schilderijen die ik maakte van de Bergkerk.Toch reken ik zo’n magnifieke kerkruimte tot ont-moeten. Ik kom er vaak.”
Verder vindt Bernard het interessant te spelen met formaten en lijsten. Zo voegt hij er af en toe een attribuut toe. Hij merkt hier fijntjes bij op: “Is het mijn hang naar nostalgie?”

Eerdere exposities
Bernard Bos (1947) was vanaf 1989 werkzaam op het Greijdanus College in Zwolle als docent handvaardigheid en ckv. Hij exposeerde eerder in Slochteren, Zwolle en Kampen.

Bernard Bos doet veel meer
Bernard maakt ook illustraties en werkt momenteel aan een stripverhaal over Maarten Luther, waarin hij zijn schoolervaring verwerkt. Maar hij Bernard doet meer, in Veluwenland las ik: Bernard Bos uit Heerde presenteerde dinsdag 15 januari een tekening van het voormalige fraterhuis Hulsbergen in Wapenveld. Dat gebeurde op de gereformeerde basisschool Kristal in de groepen 7 en 8. De leerlingen luisterden en keken geboeid naar een presentatie van dit klooster uit de vijftiende eeuw, waar niets van over is. De tekenaar schreef en illustreerde een lesbrief voor de bovenbouw van het basisonderwijs…. meer lezen, klik hier

Voor meer foto’s die Bernard Bos en ik maakten tijdens de inrichting van de expositie, klik hier

groetjes, Benne Solinger

Comments are closed.