EXPOSITIE ELS PLUISTER in “DE ONTMOETING…koffie met”

Vanaf vrijdag 11 februari zijn er in “De Ontmoeting…koffie met“, schilderijen te zien van Els Pluister, ruim 25 jaar woonachtig in Deventer.
“De Ontmoeting….koffie met”  is gevestigd in een voormalig jongerencentrum aan de Brink 18 (ingang Golstraat). Deze mooie ruimte is iedere vrijdag tussen 10.00u en 14.00u geopend voor iedereen die even uit wil rusten van het drukke leven en weer op verhaal wil komen.. Sinds een jaar worden er wisselende exposities gehouden, waardoor de komst naar deze gezellige ontmoetingsplek, die al door vele mensen is gevonden, steeds meer de moeite waard wordt.

Vrijwilligers uit diverse kerken bieden iedere vrijdag vanuit christelijke gastvrijheid deze gastvrije ontmoetingsmogelijkheid aan. U kunt genieten van een kop lekkere koffie of thee en versgebakken taart dat u door uw gastheer of gastvrouw krijgt aangeboden.
Er liggen tijdschriften en boeken voor u klaar (sommigen mag u zelfs meenemen naar huis). Maar u kunt ook gezellig met de andere gasten praten en nu dus ook genieten van de werken van Els Pluister. Tevens worden er regelmatig “open tafels” gehouden, waarvoor iedereen zich kan inschrijven. De maaltijden worden door wisselende vrijwilligers bereid en bij de maaltijden is de ontmoeting van groot belang.

Wie is Els Pluister?

Els (1956) heeft sinds haar vroege jeugd een voorliefde voor schilderen. In de jaren tachtig volgde ze lessen aquarel , pastel en acryl, zowel in de Leeuwenkuil als in De Kuip evenals privé lessen bij oa. Marijke Dijkstra en Judith Veldhoen.
Zij vindt de inspiratie in de natuur zoals bv de wisseling van de seizoenen, de weerspiegeling van zonlicht op het water en bloeiende bloemen aan boom of in vaas.Dit schilderij heet Het zilveren koord”. Els Pluister schilderde het nav Prediker 12: 6a. Om dit te lezen kiun je hier klikken

Ook experimenteert Els regelmatig met verf op doek. Ze doet de verf op het doek, kijkt hoe het valt en vanuit dat punt werkt ze gevoelsmatig verder.
Els krijgt regelmatig schilderopdrachten. Haar laatste werk, de lievelingskoe van
haar broer, schilderde zij als verjaarscadeau!
Sinds begin 2012 volgt Els lessen icoon-schilderen in Schalkhaar. Een waardevolle aanvulling met totaal nieuwe schildertechnieken, waarvan Els veel leert.

Els schildert niet alleen in opdracht voor de verkoop, maar leent haar werk ook uit voor een bepaalde tijd.

Kom dus op vrijdag/ marktdag eens binnen in “De Ontmoeting… koffie met” tussen 10.00 en 14.00 uur. Hartelijk welkom.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Albert Jan of Jacqueline Cloo, telefoon: 0570-633921

Tot zover dit bericht, Benne Solinger

Comments are closed.