ZEGEN IN 3GK DEVENTER VOOR ZENDINGSWERK ALBERTJAN EN JACQUELINE CLOO

AlbertJan en Jacqueline Cloo zijn een zendingswerk project gestart in Deventer. Op zondag 20 JANUARI 2013 werd er in de 3GK te Deventer een zegen gevraagd en een zegenbede over hen uitgesproken. De voorganger was dominee Bert Lakerveld. Als een van de trouwe bezoekers van “De ONTMOETINGkoffie met” had ik ds. Lakerveld gevraagd of Henry Jansen, een andere trouwe bezoeker en ik allebei een gedicht mochten voordragen tijdens de dienst. Hieronder mijn gedicht:

ONTMOETING:

God schiep de mens,
naar eigen Beeld…
Hij schiep hen voor
“ONTMOETING!”

Met Hem!… Elkaar!…
Om samen naar
zijn wil te kunnen
wandelen!
In vriendelijkheid
en eerlijkheid,
barmhartig
voor die ander.

Want LIEFDE, LICHT en VREDE
kan wonen in een ieders hart
en wordt door God gegeven.

Dus, stel je voor dat dit begin
ooit vrede brengt op aarde…
in Deventer, vanaf de Brink
getuigenis kan klinken.

Want…

Jezus komst op deze aard,
geeft LIEFDE, RUST en VREDE
ZIJN LIEFDESLICHT
Is zoveel waard…
Werkt door in hart,
in ziel èn denken.

ONTMOET dus door!
Ja.. ga ervoor
èn geef het door!

Het heeft voor deze aarde
de allergrootste waarde!

Het gedicht had ik opgezonden naar Marianne Huurman, een voormalig buurmeisje van mij in Heino. Zij had mij gevraagd voor haar te bidden, omdat zij graag wil gaan werken voor Compassion. Zij schreef mij zojuist:
Terwijl jij het gedicht in Deventer hebt voorgedragen, las ik het zojuist in Kathmandu, Nepal. Heel mooi, God heeft het zo bedoeld. Leven in relatie met Hem en elkaar. Je hebt het op zo’n manier verwoord dat het hopelijk veel mensen mag raken en in beweging mag zetten. Gaaf. Veel zegen Benne , en tot mails! Marianne Dat is toch fantastisch dat zo God geëerd wordt over de hele wereld!

En het werkt door, want elke vrijdag wordt het drukker op de Brink 18 te Deventer. En ook de Pers valt dat op. Na Deventer televisie en radio, volgde de Stentor. Klik op de foto en lees dit Stentor artikel en voel je welkom op vrijdag tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

Reageren? Klik dan hier om een e-mail te sturen.

Comments are closed.