JUNI-COLUMN Benne Solinger

Bijna dagelijks hoor of lees je over de enorme kosten die de gezondheidszorg in Nederland opslokt. Je leest over dubbele boekhoudingen, fraudes enz. enz. Maar ook over bezuinigingen en hoe de gezondheidszorg anders ingericht kan worden.

Maar je leest steeds minder over de GROTE GEZONDHEID.

Nee ik schrijf hier niet over biologische tuinbouw, over alternatieve geneeskunde of over het boekje Darm-EHBO, eet je darmen gezond”. Nee ik schrijf over de gezondheid van het hart. Niet het letterlijke hart, maar het hart dat van steen kan zijn, of het liefdevolle hart.

Ik schrijf omdat ik een hierover een radioprogramma hoorde dat mij boeide.

In dat programma hoorde iemand spreken over de GROTE GEZONDHEID is. Ik bleef luisteren, want het prikkelde mij. Wat zou de spreker bedoelen? Er werden 2 voorbeelden gegeven die dat duidelijk moesten maken.

Een man komt bij de specialist die zegt dat hij nog een jaar te leven heeft, absoluut niet langer. De mensen gaan bidden en vragen anderen om dat voor hen te doen. Precies na een jaar gaat de man dood. Er komen mensen op bezoek die de vrouw vragen wat al dat bidden nu voor zin heeft gehad. God luistert toch niet, als Hij er al is. De vrouw geeft als antwoord: “het afgelopen jaar hebben we zo’n innerlijke vrede en rust gekregen om samen naar dit moeilijke moment toe te groeien, dat ik God dankbaar ben voor al die rust en vrede die Hij in het hart van mijn man en mij bracht. Daarvoor dank ik Hem.”

Een ander voorbeeld dat werd gegeven. Een jong getrouwd stel raakt in verwachting. Als het kindje wordt geboren, heeft het een ernstige afwijking, waardoor het kind broos en teer is. Veel mensen durven niet meer op bezoek te komen. Maar familie, de pastoor en anderen die wel komen, stellen meestal de vraag: “Waarom moet jullie dit nu overkomen?”
De ouders geven als antwoord: “Het is een Godswonder, dat de Here God ons zo’n teer en kwetsbaar wezentje toevertrouwt, wij gaan er alles aan doen om zo goed mogelijk voor dit kindje te zorgen!”

Bij mij bleef dit hangen. Het lijkt haast onmogelijk, maar God kan op zo’n manier in je werken, dat Hij je die rust en vrede…… die GROTE GEZONDHEID geeft.

Hartelijke groeten, Benne Solinger

Wil je maandelijks een column toegezonden krijgen of reageren: Klik dan hier om een e-mail te sturen

Comments are closed.