…EN….HOE GAAT HET NU? column november

Tjonge wat vliegt de tijd. We gaan alweer richting Kerstvakantie. School, werk, politiek, verenigingen.. alles draait volop. Het lijkt normaal. Jaar in jaar uit gaat het zo.
Maar, hoe gaat het jou? Op wat voor manier ben je er mee bezig? Is het anders vanwege de crisistijd, of hebben de komende grote bezuinigingen invloed op je….?

Ik dacht aan een gebed van dominee Sjouke Bruining aan het begin van het nieuwe werkseizoen. Zijn gebed bleef in mijn gedachten: “Het zou eigenlijk breder getrokken moeten worden.“
Ik luisterde de dienst terug via de website en typte het gebed uit. Maar toen ik het uitschreef, leek het toch weer anders. Het zou meer persoonlijk gemaakt kunnen worden. Je zou er verder over moeten nadenken. Hoe zou het dan klinken. Hieronder lees je het gebed. Zonder commentaar. Probeer het voor jezelf eens persoonlijk te maken door de woorden ‘kerk’ te vervangen door : gezin / familie / vrienden / vriend(in) / buren / gemeenschap en het woord ‘vanmorgen’ door: leven / komende jaren.

“Here God, we weten niet hoe groot de totale werkelijkheid is en hoe alles in elkaar zit. We praten over lichtjaren in het heelal, maar we willen soms geen millimeter opzij gaan als we hier in onze kleine ruimte ruzie hebben. We hebben meters vol boeken en harde schijven vol informatie. En we kunnen zonder problemen van alles opzoeken op het World Wide Web. Maar we weten soms nauwelijks hoe we zelf in elkaar zitten. En we vinden het moeilijk om soms iets tegen een ander te zeggen als ondersteuning. En daarom zijn we blij dat we hier samen bij elkaar zijn in deze kerk! We bidden U: doortrek onze zorgen om gezondheid met uw liefde en kracht. Doortrek onze zorgen voor aftakeling met uw rust en wees hier aanwezig. Vergeef ons alles wat uw licht niet kan verdragen. Ontsteek in ons het licht van uw Geest, van de Geest van Jezus Christus en leer ons de dingen die wij nodig hebben. Here God wij bidden U: “Ontferm U over ons en over deze wereld die toch Uw schepping is en blijft en geef ons ook vanmorgen de aanwezigheid van Uw Heilige Geest. Zoals bij Jezus, zo ook onder ons, amen.”

Hartelijke groeten, Benne Solinger

Wil je reageren? Of maandelijks de column rechtstreeks toegezonden krijgen? Klik dan hier om een e-mail te sturen

Comments are closed.