Column mei 2014: LAAT NIET ALS DANK…….

Dit is mijn 240ste column die ik onder de titel “Lichtstralen” schreef voor de Heino Koerier van mei 2014

Het is weer mei. Wat ziet de wereld er anders uit dan in de winter. Geweldig. Al die verschillende kleuren groen. Zoveel verscheidenheid in bloemen, bloesems, onkruidjes, jonge vogeltjes, enz. Prachtig om foto’s te maken en heerlijk om te genieten.

In ons land wordt er, merk ik, steeds minder aandacht gegeven aan het milieu. Ja..natuurlijk,… we scheiden veelal ons afval. Er staan afvalbakjes op straat waar we ons afval in kunnen deponeren. Maar als je rondkijkt op recreatieplekken, dan lijkt het soms net een afvalbak. Of het nu op het strand of een groenstrook langs een rivier. Troep, troep, troep. De recreanten laten het gewoon liggen als ze genoten hebben.

Maar ook bij feesten in de steden. Tonnen afval, gewoon op straat.

Natuurlijk…. er wordt opgeruimd. Maar er waait ook veel weg, de rivier of de zee in.

Een vriendin van mij, zond me een link met de titel: “You will not believe your eyes !!!” toe. Het is een YOUTUBE filmpje (klik hier) Ze kreeg hem weer van Mieke Mantel en je moet hem echt eens bekijken. Prachtig en schokkend….. een oproep en een aanklacht….

Wij mensen hebben deze wereld toegewezen gekregen om daarop goed om te gaan met alle dieren. Ook mogen we op een goede manier omgaan met het zaaddragende gewas, de bloemen, de struiken en de bomen. Wij mogen er voor zorgen. (Genesis 1: 26 e.v.) De mens mag de aarde bewerken en onderhouden. (Genesis 2: 15)

Dat houdt nogal wat in. Ook als het gaat over het weggooien van afval. Want dode vissen met plastic in hun maag, creperende stormvogels met sleutelhangers in hun buik, dat is niet de manier om goed met deze aarde om te gaan. En je eigen gedrag, heeft gevolgen voor verder in de wereld. Goed om weer eens nadrukkelijk bij bepaald te worden.

Wil je reageren? Of maandelijks de column rechtstreeks toegezonden krijgen? Klik dan hier om een e-mail te sturen

Hartelijke groeten Benne Solinger

Comments are closed.