AQUARIUS? juli column benne solinger

In 1969 werd de musical “Hair” populair. In 1980 verscheen het boek van Marilyn Ferguson “The Aquarius Conspiracy” (de samenzwering van Aquarius). Zo’n 14 jaar geleden bij de eeuwwisseling waren er allerlei publicaties waarin te lezen was dat de 21ste eeuw veel veranderingen zou gaan brengen. De nieuwe tijd, het Aquarius tijdperk kwam eraan. Een tijd met mensen die oprechte belangstelling voor elkaar hebben. Die meer respect voor de aarde en haar bewoners hebben. “De mens wil zich steeds verder verdiepen in de eigen spiritualiteit, teruggaan naar de basis in zichzelf, hij krijgt meer mededogen en wil graag samenwerken”, zo werd er gezegd.. “De Gouden Eeuw van Aquarius is een tijdperk waar alle mensen zichzelf niet als christenen of boeddhisten zien maar als Boeddha’s en Christussen”.

Nu, ruim 14 jaar later, is er nog weinig van te merken is. Natuurlijk, in Europa lijkt het rustig. Maar als je inzoomt op het Europese parlement, dan zie je dat in de vorige termijn de meeste Nederlandse politieke fracties uiteengevallen zijn door interne ruzies. Het journaal staat bol van terrorisme van groepen als ISIS in Irak en Boko Haram, die al jarenlang Nigeria terroriseert. En niet te vergeten de situatie in Egypte, Jordanië, de onrechtvaardigheid in Brazilië ivm het WK voetballen, de spanningen in de Oekraïne en Hongkong, de onderdrukking in Noord Korea, enz. Er waren nog NOOIT zoveel vluchtelingen op deze wereld, zo’n 51.000.000. En op dit moment worden er wereldwijd tenminste 200.000.000 christenen vervolgd, gevangengenomen of gemarteld!Het is de vraag of wij het eigenlijk wel voor elkaar kunnen krijgen, alles staat zo haaks op de voorspellers van het Aquarius tijdperk. Graag wil ik hier een kleine voorzet geven.

Begin bij jezelf. Toets jouw eigen leven met woord en daad aan de voorspellingen. Of nog beter, begin eerst bij Degene die je gemaakt en bedacht heeft. In Psalm 51: 12 lees ik: ‘Schep , o God, een zuiver hart in mij, vernieuw mijn geest, maak mij standvastig’. En in 1 Johannes 3: 18 staat: “we moeten niet liefhebben met de mond, maar waarachtig, met daden.”

Ik lees het gewoon in de Bijbel, een Boek dat op veel plekken ongelezen in de kast staat en dat nog steeds overal te koop is. Het is een schat, die we kregen. We kunnen dat Boek lezen. Misschien deed je het vroeger nog wel (eens). Ik denk dat het de moeite waard is om er (weer) mee te beginnen in deze vakantietijd. Je mag ook aan je Schepper vragen om inzicht en hulp. Ik denk dat het vruchten zal afwerpen in je leven en dat het je daden kan veranderen.

Natuurlijk kun je reageren, of aangeven dat je de maandelijkse column thuisgestuurd wil krijgen! Klik dan hier om een e-mail te sturen

Hartelijke groeten, Benne SolingerFoto die Benne Solinger maakte in het Kröller Muller Museum

Comments are closed.