BEWOGEN WERELD: oktober column Benne Solinger

De column van augustus ging over de spanningen in deze wereld en de september column bevatte reacties daarop.

Deze 2 Lichtstralen kwamen wel heel erg dichtbij toen ik onlangs op een maandelijkse bijeenkomst met christenen was. Één van de aanwezigen, een ingeburgerde vrouw uit Irak, vertelde wat ze als familie hadden meegemaakt in hun “zomervakantie” in Irak. Haar man en de 4 kinderen waren voor de eerste keer naar opa en oma gegaan die nog in Irak wonen.
De reis was lang geleden gepland en het was al behoorlijk spannend of ze nog zouden kunnen gaan. Maar het kwam ervan, al liep het totaal anders dan ze gedacht hadden. De IS, (islamitische Staat) een fanatieke moslimgroep, was de strijd aan gegaan. Christenen moeten zich bekeren tot de islam, zo niet, dan wordt hun hoofd afgehakt of ze krijgen torenhoge boetes. “Opa en oma” en hun familie (christenen), maar ook veel gewone islamieten waren op de vlucht geslagen, berooid en bedreigd.

Ook de familie uit Nederland heeft moeten vluchten. De vakantie die zo mooi had moeten zijn, werd een nachtmerrie. De emotionaliteit en angst die deze moeder in het verhaal legde, grepen iedereen aan.

Maar de vrouw vertelde ook hoe rustig de kinderen bleven tijdens de uren en uren durende tocht naar het vliegveld, in een kokend hete auto. Hoe God hen de moed en kracht gaf. In een spannende rit zijn ze gelukkig toch bij het vliegveld gekomen waar grote paniek heerste en uiteindelijk weer veilig in Nederland geland. Maar de spanning voelen ze nog steeds. Niet alleen om wat zij meemaakten, maar ook omdat “opa en oma” en de andere familieleden nog steeds in Irak zijn.

De vrouw vertelde van Gods goedheid voor hen, maar tegelijkertijd ook van de grote moeite omdat de familie daar nog steeds in angst woont… over de bombardementen die er worden uitgevoerd…. Alles loopt door elkaar hun blijdschap voor zichzelf en de ellende voor de mensen daar… een heel bewogen verhaal….. Het verhaal houdt mij bezig, zoals zoveel in deze bewogen wereld, waar mensen elkaar te vaak verdriet en pijn doen,ook in Nederland.

Ik dacht aan mijn belofte terug te komen op de column van augustus, die ook over de IS (islamitische Staat) ging. Ik zag dat mijn manier van fotograferen veranderde. Ik maakte vlak erna mijn eerste “bewust bewogen foto’s” en plaatste die op mijn site.Bewust bewogen foto van Benne

Kom er in november nog 1 keer op terug, maar vraag nu eerst ieders gebed voor GELOOF, HOOP en LIEFDE in harten van alle mensen, overheden en burgers. (1 Korintiërs 13: 13)

Reageren kan! door hier te klikken om een e-mail te sturen
Hartelijke groeten, Benne Solinger

Comments are closed.