MOOIE AFSLUITING GEDICHTEN CURSUS olv HELEEN BOSMA (dichter bij Overijssel)

Gedichten maken over de IJssel, het blijft een onuitputtelijk thema… De zeer actieve Dichteres van Overijssel, Heleen Bosma, gaf de leerzame en gezellige mini-cursus. Alleen al de associaties die bij de deelnemers opkwamen bij het thema,: “IJsselweerspiegelingen…hoe stroomt de rivier door uw leven?”, waren legio. De 14 cursisten maakten in de 3 middagen dat de cursus duurde uiteindelijk de prachtigste gedichten. Het werd al met al een deinend dichtmiddagje aan de jachthaven in Deventer, waar de cursus werd afgesloten.

De cursus werd georganiseerd vanuit de Bibliotheek Deventer, Arja Scheffer (bedenker en organisator) werd geprezen voor haar geweldige inzet en doorzettingsvermogen. Deelnemers gaven zowel haar, als Heleen Bosma, die erg tevreden was over de middagen en de resultaten, een bos bloemen. Ook Gerard H.M. Hendrix van IJsselid die de sponsor was van deze cursus, was erg enthousiast. Hij gebruikte ook dit keer weer enkele foto’s die Benne Solinger maakte voor zijn site IJsselid.

De middag werd een echt feest, niet alleen vanwege de gedichten die werden voorgedragen, maar ook vanwege de muzikale omlijsting door één van de leden van het Eenvoudig Orkest. Natuurlijk ontbrak ook de stadsdichter van Deventer, Herman Posthumusmeyes niet, die een gedicht over het stromen van de IJssel voordroeg. Benne Solinger vond het een eer dat er een foto van zijn hand werd gebruikt voor zowel de flyers als de affiches. Aan het eind van de middag werd er aan iedere aanwezige een prachtig gedrukt blad uitgereikt, waarop alle gedichten na te lezen zijn.

Ook deze middag maakte Benne Solinger weer foto’s, hieronder ziet u er een paar, alle foto’s zijn te zien door hier te klikken.klik op de foto’s om ze te vergroten…..

Hieronder één van de gedichten, nl. die Margje van der Steeg in de vorm van 2 keer elf woorden:

Verlangen

Verlangen
los te laten
wat mij gebonden
houdt – verlangen om te
stromen

Stromen
één met de rivier,
volle overgave aan
het ongekende
onbekende.
De middag doet Benne weer denken aan het gedicht dat hij ooit inzond, toen er weer een Deventer Dichter werd gezocht:

Deventer

Wij liggen samen aan de IJssel,
jij en ik.
Jij groot en majesteitelijk,
ik loom
en op jouw gras.

Ik wandel veel door jou en
werd verliefd
op schoonheid, kunst, geschiedenis
jouw groen,
en stromend water.

Fraaie oude Hanzestad,
Deventer,
mijn hart versnelde zich door jou!
Intens
geniet ik van je.

Ik wil je twee jaar dienen,
als poëet!
Je behagen met gedichten,
zo puur,
je echt beminnen.

Reageren kan! door hier te klikken om een e-mail te sturen

Comments are closed.