CHARLIE, februari column Benne Solinger

“Je suis Charlie”. Het leek wel of “iedereen” ineens Charlie wilde zijn. Genoemd naar het satirische weekblad Charlie Hebdo dat sinds 1992 verschijnt, net zolang trouwens als ik Lichtstralen voor de Heino Koerier schrijf. Het is te begrijpen dat iedereen heel erg geschokt en boos was over een lafhartige moord op journalisten. Maar om jezelf nu ineens met Charlie te vereenzelvigen…..

Ik kende het blad niet en ik denk dat heel veel mensen het blad niet kenden. De oplage was slechts 70.000. Charlie stelt al die jaren op niet zachtzinnige manier allerlei zaken aan de orde. Als ik de cartoons bekijk, vind ik sommige ook schokkend en aanstootgevend en voel ik mijzelf echt niet verwant met Charlie.
Kijk maar eens naar de cartoons op deze site, klik hier

Zelf schrijf ik al 23 jaar columns over geloof en godsdienst. Ik doe het alleen anders. In al die jaren dat ik de Lichtstralen schrijf heb ik getracht me zo uit te drukken dat niemand er door gekwetst zou kunnen raken. En volgens mij is dat ook gelukt, al schrijf ik wel precies datgene wat ik wil doorgeven. Niemand hoeft het ermee eens te zijn, maar iemand kwetsen wil ik niet. Dat vind ik niets te maken hebben met vrije meninguiting.Ik laat me leiden door de liefdevolle Bijbelse boodschap, zoals die o.a. verwoord staat in 1 Petrus 2: 16 en 17 “Wij zijn vrije mensen, maar die vrijheid geeft ons niet het recht om kwaad te doen…”

Dus ook niet om te schokkeren, te doden, te schelden, iemand te misleiden, voor gek te zetten, te bedriegen, te bedreigen of om te vloeken.

Want wat is het bijzonder vriendelijk en liefdevol van de hemelse Vader dat Hij aan ons, als zijn schepselen, inzicht en kennis heeft gegeven van de Goddelijke Waarheid: “Leven in liefde met Hem en al je naasten….”

Die kennis en levenshouding wens ik iedereen van harte toe,

Groeten, Benne Solinger, reageren kan ook natuurlijk klik hier om een e-mail te sturen Deze Lichtstralen stond in de Heino Koerier van februari 2015 (zie hier)

Comments are closed.