250ste column Benne Solinger

Sinds eind 1992 schrijft Benne Solinger maandelijks een column in een huis-aan-huisblad, de Heino Koerier. hieronder zijn 250ste:

ECHT WAAR?

“Benne, wat is nu het allerbelangrijkste dat je wilt doorgeven in je 250ste Lichtstralen?” vroeg ik mezelf begin dit jaar af. Ik schreef een concept en zond dat voor deze speciale keer naar een paar mensen met de vraag om commentaar. Nou dat heb ik geweten, stuk voor stuk vonden ze dat het anders moest. ´Ik was te soft´, ´veel te direct´, ´het was te lang met te veel herhalingen´, kortom het moest anders. Heel leerzaam. Dus daar gaan we.

In mijn 250ste column gaat het over ECHTE VREDE. Vrede in je eigen hart. Dat is het mooiste voor je leven. Maar waar komt die vrede vandaan? Ik ging op zoek en kwam uit bij de kerstboodschap. Jezus kwam om Licht in deze donkere wereld te brengen. Licht dat we massaal ontsteken in december en waarover we dan ook massaal zingen.

Maar, valt het jou op dat begin januari die lichtjes weer massaal worden weggehaald. En heb jij ook het gevoel dat daarmee de vredesgedachte wegzakt. Sterker, dat die verdwijnt en opeens GROTE FLAUWEKUL lijkt, of zelfs een LEUGEN.Maar vreemd genoeg is dat niet zo. Er zal daarom echt iets moeten veranderen. Een verandering die meer VREDE in je leven zal geven. Je kunt het leren van Jezus. Hij kwam om te laten zien wie de Vader (uit het ´onze Vader´) is. Hij wil ECHTE VREDE en BLIJVEND LICHT in je hart geven. Maar dan vraagt om inspanning van ons om Hem te zoeken, Hem toe te laten. Want als je dat doet, komt er een pas duurzame verandering in je leven. Dan verandert je omgang met mensen, je kijk op jezelf, je levensperspectief, je ideeën, je meningen en relaties, maar ook je omgang met je Schepper. “Je leven zal eerlijker, vriendelijker, behulpzamer moeten worden. Je zal liefdevoller en met meer verantwoordelijkheid met God, je medemens, jezelf en de schepping moeten omgaan!“.

Misschien is het een idee om op 31 maart eens naar Ommen te gaan. Daar wordt The Passion opgevoerd waar een fantastische zangeres uit Heino zal zingen, Rosalinda van Dijkhorst. Zij heeft de rol van Maria, Jezus moeder. The Passion verwijst naar de laatste tocht van Jezus, waarin Hij laat zien hoe veel Hij houdt van mensen, van jou en mij. Hij gaf Zich daar helemaal. En Hij beloofde dat als je zijn liefde toelaat in jouw bestaan Hij in alle hoekjes van je hart wil komen zodat zijn liefde jouw ijdelheid, jaloezie, hebzucht of korte lontje zal overwinnen. Eigenlijk zou het mooi zijn dat Hij je boezemvriend wordt, met wie je lief en leed deelt. (Johannes 15 vanaf vers 9 of Efeze 4)

Met hartelijke groeten, Benne Solinger
Meer info over Rosalinda en The Passion , klik hier,hier en hier

Comments are closed.