WAAROM? OKTOBER COLUMN Benne Solinger

Gek eigenlijk, nooit heb ik mij afgevraagd: “Waarom overkomen mij al die nare dingen?” “Waarom ik?” “Waarom bij mij?”
En ja ik heb op mijn 63ste best al heel wat meegemaakt. Door ziekte uit het arbeidsproces op mijn 45ste, echtscheiding, agressieve kanker, tia’s, open hart operatie enz. Ik accepteerde het gewoon maar. Per slot krijgen de meeste mensen in hun leven van alles te verduren. Leven is niet altijd een lolletje.

“Maar”, zul je je afvragen, “waarom accepteerde jij het eigenlijk, Benne?” Ik probeer het uit te leggen. Ik heb genoeg aan 2 teksten die God aan mij geeft. Ik spreek Hem daarop aan als ik bid. Ik confronteer Hem met zijn eigen beloftes en mij helpt dat. Niet dat ik er altijd vrolijk onder blijf. Ik ben ook maar een gewoon mensje van vlees en bloed. Maar ik vertrouw erop dat mijn Schepper naar mij luistert.

In 1 Petrus 5: 10 staat te lezen: “Maar al moet u nog korte tijd lijden, God, de bron van alle genade, heeft u geroepen om in Christus Jezus deel te krijgen aan zijn eeuwige luister. God zal u sterk en krachtig maken, zodat u staande zult blijven en niet meer zult wankelen. Hem komt de macht toe, voor eeuwig. Amen.”

En in 1 Korinthe 10: 13 lees ik: “U hebt geen beproevingen te doorstaan die niet voor mensen te dragen zijn. God is trouw en zal niet toestaan dat u boven uw krachten wordt beproefd: hij geeft u mét de beproeving ook de uitweg, zodat u haar kunt doorstaan.“

Uit de genoemde teksten leer ik: “God heeft jou en mij bestemd voor eeuwig geluk”. Maar hoe bereik je die eindbestemming dan eigenlijk? Ik denk zo: “Door in dit leven te leren dat je afhankelijk bent van God.”

Ik ben ervan overtuigd dat, ondanks alles wat ik meemaak, echte vrede, rust en liefde in mijn hart komt door Gods Geest die dan in mij werkt. Ik merk het dagelijks. En dat geldt niet voor mij alleen, God gaf namelijk een GROOT GESCHENK voor iedereen:

HijZelf maakte het GOED tussen jou en Hem. Dat is het grootste geluk, al lijkt het je misschien heel raar, maar de diepste kern van GELUK ligt daar. Dat je mag weten dat je welkom bent bij je Schepper door de komst (Kerst), de dood (Goede Vrijdag) en de opstanding (Pasen) van het Kerstkind Jezus Christus.
Die vrede, dat geluk, wens ik iedereen toe!

Hartelijke groeten, Benne Solinger

Als je hierop wilt reageren: Klik dan hier om een e-mail te sturen.

Comments are closed.