Een echte herder zorgt goed voor zijn schapen (oktober column Benne Solinger)

Veel van jullie zullen wel eens naar een schaapskudde zijn geweest. Mooi om te zien hoe die herder met zijn kudde omgaat en hoe de schapen naar hem luisteren. In de Bijbel wordt best vaak de vergelijking getrokken tussen God als Herder (Jezus: de Goede Herder) en de mensen, “de schapen”, die Hij weidt.
Over dat onderwerp sprak pas René Wichers, een 29 jarige man (technisch vertaler bij WYCLIFF). Hij deed dat in de Oase te Deventer… en wat hij zei was meer dan de moeite waard, vind ik. Zijn lezing ging over Johannes 10: 1 t/m 18, Jezus vertelt daar een verhaal over een herder.Een echte herder zorgt goed voor zijn schapen. Ze kennen zijn stem en zullen niet met een ander meegaan. En omdat de mensen daar niet gelijk begrijpen wat Hij bedoelt, geeft Jezus heel concreet en direct aan dat Hij de Herder voor mensen is. Hij houdt van mensen en zet zich volledig voor hen in. Hij vlucht niet weg bij onheil. Hij gaat zelfs zover dat Hij, uit eigen vrije wil, Zijn leven geeft voor mensen.

In vers 9 zegt Hij: “Ik ben de Deur; als iemand door Mij naar binnen gaat, zal hij behouden worden; en hij zal ingaan en uitgaan en weide vinden” en in vers 17: “Daarom heeft de Vader Mij lief, omdat Ik Mijn leven geef om het opnieuw te nemen.” (Herziene Staten Vertaling)

Kern
En dat is precies de kern van het Christelijk geloof. Jezus kwam op aarde uit Zichzelf. Hij gaf Zijn leven vrijwillig. Hij verzoende de mensen met zijn Vader in de hemel. Hij gaat voor Vrede, Liefde, Eerlijkheid, Harmonie en Hij vraagt mensen, dus ook jou, Hem daarin te volgen.

René gaf zijn toespraak het opschrift: “Herder als schaap van Jezus” .
En daarmee bedoelde hij, dat als je volgeling van Jezus bent, je langzaam ook toe groeit naar de houding die de herder heeft voor zijn schapen. Want een volgeling van Jezus krijgt door het luisteren naar Zijn stem steeds meer een hart dat op Hem lijkt. En als dat hart verandert, dan gaat die volgeling ook steeds meer op Jezus lijken. Dus minder op zichzelf gericht; meer open naar anderen; minder op eigen gewin of eigen plezier gericht; maar meer op onze Vader in de hemel.En eigenlijk is dat het allerbelangrijkste in dit leven. Goed om eens over na te denken. Graag wens ik jullie allemaal een mooie maand toe, hartelijke groeten, Benne Ps: van een van de lezers van mijn columns ontving ik een link naar een mooi lied, met een relatie naar dit onderwerp: KLIK HIER
Wil je reageren? Klik dan hier om een e-mail te sturen

Comments are closed.