EXPOSITIE “HEREMETIJD” door Rosemarijn Mulder in de Lebuïnuskerk

Tot en met 24 juni 2017 exposeert de Deventer kunstenares Rosemarijn Mulder in de Lebuinuskerk te Deventer aan de Grote Kerkhof 38 en Kleine Poot 7.
Deze expositie werd recentelijk geopend door Betty van Engelen en Klaas Stok

De expositie is genaamd “HEREMETIJD”.

Portretten van ouderen gemaakt in strijkkralen
Deze bijzondere expositie, in het kader van Religieus Beeldend Werk,
bestaat uit portretten van ouderen. Nee het gaat dit keer niet om foto’s, of schilderijen. De portretten zijn op originele wijze gemaakt van strijkkralen en krijgen daardoor een speels en kleurrijk uiterlijk.

In en om de portretten is een deel van het leven van de geportretteerde weergegeven, soms een klein grappig detail, maar soms ook een groot en gewichtig deel.

De manier waarop de portretten zijn gemaakt, vervaagt de grens tussen jong en oud.

Rosemarijn: “Creativiteit leer je niet op school”
Rosemarijn Muder studeerde in Zwolle aan Windesheim. Daar deed zij de opleiding docent kunst en vormgeving. Toch is zij een kunstenaar die op geheel eigen wijze, min of meer autodidactisch en onderzoekend, haar kunst “kleur” geeft. “Creativiteit, dat leer je niet op school”, aldus Rosemarijn

EXPOSITIES

Eerdere exposities van Rosemarijn trokken veel bezoekers.

Haar vorige expositie LICHTER werd geopend door burgemeester van Deventer, deze expositieis inmiddels ook in de kerk van Terwolde en in de kruiskerk in Eerbeek geëxposeerd.
in Eerbeek is er van haar vorige expositie tijdens de stille week elke dag een werk uitgelicht om besproken te worden. Ook geeft Rosemarijn schilder lessen in het mr. Geertshuis.

Meer over Rosemarijn, zie haar Website: klik hier

Comments are closed.