ZICHT OP DEVENTER schilderij SALOMON RUYSDAEL en 1250 jaar Deventer idee

In oktober 2017 kreeg ik een foto van een schilderij van Salomon van Ruysdael (1657) toegezonden. De titel is: “ZICHT OP DEVENTER”. Het schilderij hangt in de National Gallery te LONDON.
Ik plaatse het schilderij op de de Facebook Pagina : “Deventer van grijs verleden tot nu” en er was veel belangstelling voor.Nu bestaat Deventer in 2018 precies 1250 jaar. Op Facebook kwamen we op het idee om in dat LUSTRUM jaar Deventer schilders op te roepen, om vanaf dezelfde plaats als Van Ruysdael deed een schilderij te maken. Het kan een copy van Van Ruysdaels schilderij zijn, maar het mag er ook een variant op zijn, een realistisch of juist abstracter schilderij…
In olieverf, acryl, aquarel, pentekening of hoe dan ook (ingelegd met stoffen).. maakt niet uit.Daarover doordenkend dacht ik: “als nu alleen de maat van het schilderij vaststaat en verder de invulling wordt over gelaten aan de schilders, is het misschien mooi om aan het eind van het lustrumjaar een expositie te houden van alle meedoende schilders….. zo houden we de eenheid gelijk vanwege de maat, dat ziet er mooi uit en is de invulling van ieder totaal anders……”

Ik heb het idee maar doorgegeven op de webpagina www.deventer1250.nl
.
Het hoeft niet veel te kosten iedereen kan op eigen tijd en bij het weer naar keuze gaan schilderen of foto’s maken en ter plekke of thuis schilderen…

Nu maar eens kijken of er een reactie op komt, groetjes Benne Solinger

Comments are closed.