27ste JAAR.. NOVEMBER COLUMN, Benne Solinger

“Heb jij vaak zo’n kort lontje waardoor je je erg kwaad maakt op iemand? Probeer dat dan ergens in je eentje te verwerken of het er ergens uit schreeuwen.. Maar ga het niet meer botvieren op een ander… Wat kan die er aan doen?”, zei de psycholoog tegen de man.
Hoe mooi zou het zijn als iedereen altijd echt liefdevol met elkaar zou omgaan. Een hele mooie omschrijving over wat echte liefde is, staat in 1 Korinthiërs 13.

‘Echte liefde is geduldig, vriendelijk, niet jaloers, de liefde pronkt niet, zij doet niet gewichtig, de liefde handelt niet ongepast, zij zoekt niet haar eigen belang, zij wordt niet verbitterd, zij denkt geen kwaad, zij verblijdt zich niet over de ongerechtigheid, maar verheugt zich over de waarheid, zij bedekt alle dingen, zij gelooft alle dingen, zij hoopt alle dingen, zij verdraagt alle dingen. De liefde vergaat nooit.’< Prachtig, met zoveel liefde heeft God ons ooit geschapen! Zo wilde Hij dat we met elkaar zouden leven. Maar vreemd genoeg dacht de mens: “ik weet het beter” en koos een eigen weg... Nou en als je om je heen kijkt, zie je de gevolgen.. De roddelbladen verdienen er een dikke boterham aan. De misdaad ook. Geen spoor van liefde.. KEIHARD, MEEDOGENLOOS. Nep nieuws rondstrooien, filmpjes maken waarin je een mens iets anders laat zeggen dan hij deed. Mailtjes rondsturen om mensen geld afhandig te maken.. enz. enz. En beroerd genoeg heeft ieder mens sindsdien daar iets van in zijn hart gekregen ... denk maar eens goed na over je eigen leven.. Ben je echt altijd eerlijk? Nooit jaloers? Had je steeds geduld? Roddelde je nooit? Heb je nooit iets gepikt? Geniet je nooit van de ellende van een ander? ‘Wie zonder zonde is .. mag de eerste steen gooien', zei Jezus eens.. en niemand gooide, iedereen droop af... TERECHT Gelukkig kun je nog steeds elke dag, ieder uur, elke seconde een keus maken... met je hart... God wil je daarbij helpen, Hij wil de LIEFDE van ZIJN GEEST in je hart werken als je naar zijn leefregels wil leven, als je erom zou durven en willen vragen. Hij wil je veranderen, je een liefhebbend oprecht hart geven. Liefde, ook als dingen tegenvallen in je leven. Zelfs als iemand je pijn doet. Kies ook voor de LIEFDE van Jezus Christus. Zijn Vader helpt je waar nodig, Hij remt af, stimuleert en helpt je steeds meer te lijken op de mens zoals die ooit geschapen is, naar Gods evenbeeld. Lees maar eens in Johannes 15. Een hartelijke groet, Benne Solinger

Virusvrij. www.avast.com

Comments are closed.