27ste JAAR: DECEMBER COLUMN, Benne Solinger

Je loopt op de hei in de zon, rondom staan prachtige volle bomen, een aantal in bloei. Je geniet met volle teugen en je wordt er blij van. Geweldig natuurlijk…denk toch eens 1 stap verder, prijs God ervoor die het zo mooi heeft gemaakt.

Op een dag kom je in de supermarkt iemand tegen met wie je een wonderlijk diepgaand en geanimeerd gesprek hebt. Dat is mooi, dat zou vaker moeten gebeuren. Het maakt je blij. Denk dan ook eens een stapje verder. Wie was Degene die ook déze mens zo mooi heeft gemaakt… ook dat was God, die je ervoor kunt danken.

De boer die zaait dode zaadjes, zo lijkt het, of hij poot aardappelen. Maar door regen, voeding, zon en lucht begint er iets te groeien. Eerst een groen sprietje, dan een paar kleine blaadjes en tenslotte volle maïs, koren, een boom of mooie aardappelplanten. Zo mooi om mee te maken en te zien… Maar denk ook nu 1 stapje verder.. God legde dit Zelf in de natuur bij de schepping. Hij geeft leven, regen, lucht en groei. Dank en prijs Hem ervoor.

Iemand is enorm kwaad op jou, misschien wel ten onrechte. Je kunt kwaad worden en terug gaan schelden. Maar je kunt ook 1 stapje verder gaan en voor die persoon gaan bidden. Aan God vragen of hij of zij vrede mag vinden in het hart. Dat kun je ook doen.

Je bent doodziek, hebt pijn. Of je beter wordt is absoluut niet zeker. Wat een ellende, wat een narigheid. Je kan nijdig worden, schelden en vloeken. Maar je kunt ook een stap verder gaan. Je zou je leven (weer) in Gods handen kunnen leggen. Hij was het die jou maakte. Hij weet wat je nodig hebt. Hij zal steun, moed, doorzettingsvermogen en kracht geven. Je kunt Hem vragen de behandeling van de specialisten en de medicijnen en/of pijnstillers te zegenen. Hij is God, Hij kent je moeiten, weet je zorgen en wil graag dat je Hem erop aanspreekt. Of je lichaam beter wordt, dat weet je niet, maar dat je ziel rust bij Hem zal vinden is zeker. Hij beloofde dat….

Het wordt straks Kerst. Een groot feest dat op veel plaatsen in de wereld wordt gevierd. Familiedagen, lekker eten, een kerstboom met veel lichtjes, spelletjes doen of naar een mooie kerstfilm kijken. Misschien ga je wel met het vliegtuig naar de wintersport, of naar een ver warm eiland. Heerlijk.

Maar bedenk dan dat Kerst vieren meer is dan een familiefeest vanwege de geboorte van een klein kereltje. Het gaat hier over de komst van Gods Zoon op aarde. Hij is Degene waardoor alles is gemaakt en ontstaan. Hij kwam speciaal naar deze wereld, die verloren ligt in schuld, om Licht in onze harten te brengen. Om ons te laten weten, dat dat ene stapje verder kijken, keer op keer liefde geeft in je hart. Zodat je iedere dag God, je Schepper, meer wilt gaan eren of prijzen en bij je leven wilt betrekken. Dat geeft liefde, vrede en rust.

Dagelijks heb je de mogelijkheid om juist dat ene stapje extra te doen.

Ik wens je fijne en gezegende kerstdagen en alvast een heel goed 2020.

Benne Solinger

Comments are closed.