Terug naar het overzicht 'Actueel'

Heinose pompen voor Afrika

 

“Koppel de Heinose Pompdagen in overleg met de ZOA, hang overal collectebussen op, spreek een bedrag per pilsje af dat naar de ZOA gaat en het lustrum van de Heinose Pompdagen wordt een nog groter succes, dan het al gaat worden.” Benne Solinger ziet het helemaal zitten. Laat de Pompdagen pompen voor Afrika. 

heinose pompdagen

Als oud-collectant voor ZOA, een goededoelenorganisatie, wil hij een actie opzetten waar bezoekers van de Pompdagen een kleine bijdragen leveren aan waterpompen in Ethiopië. “Ik kreeg een schrijven van de ZOA dat er in Ethiopië hard water nodig is. Er valt steeds minder regen. ZOA wil gaan helpen door er pompen te slaan.” 

En hoe toepasselijk is het om de Pompdagen letterlijk op ‘pompen’ te baseren? 

75 procent van de deelnemers aan de poll op SallandCentraal vindt het een goed idee om tijdens de komende Pompdagen in Heino een inzamelingsactie te houden voor de aanleg van nieuwe waterpompen in Ethiopië. 20 procent was het daarentegen oneens met de stelling van vorige week ‘Waterpompen voor Ethiopië, dat is pas Pompdagen’. 5 procent vinkte het vakje geen mening aan. 

Bekijk ook:

Salland centraal (pdf krant, zie pag 5)

Artikel over de actie

Artikel over de uitslag van de poll