2 COLUMNS Benne Solinger (Januari en februari) 2012

MIJN WENS VOOR 2012

In december vierden we nog massaal het feest van het Licht. Overal lichtjes van kerstbomen, feestelijke zangavonden en bijeenkomsten. Veel kaarsen en extra verlichting in, rondom en aan huizen.

Licht is iets bijzonders. Licht laat donker verdwijnen. Maar de hoeveelheid licht is belangrijk. Wat kun je als je alleen een paar lucifers bij je hebt en het is aarde donker. Ga eens een boek lezen bij een te klein lampje. In de schepping hebben we de zon die de dag tot dag en de maan die de nacht draaglijk maakt.

Een goede verlichting is van essentieel belang in onze huizen, in kerken, in winkels, in een vuurtoren en op straat. De mens verzon van alles om het leven ook ’s avonds en ’s nachts lichter te maken. Vuur, lucifers, olielampjes, zaklampen, gloeilampen, werklampen, led licht enz. enz. Licht is overal en altijd onmisbaar!Ook in je hart. Want daar kan het donker zijn, soms zelfs zwart. En het hart heeft meerdere kamers. Er is veel Licht nodig om je hart helemaal en continue licht te maken. Kerst spreekt over die andere vorm van verlichting. Kerst spreekt van Gods Liefde, die je hart wil verlichten.

Jezus maakte dat mogelijk door met Kerst op aarde te komen. Hij liet zien wie God is en dat Liefde het belangrijkste is in deze wereld. Liefde voor elkaar en voor jezelf. Maar ook de liefde voor God en de natuur die Hij schiep.

Laat dat Licht dit jaar toe in je hart, laat het Licht van God je levenspad verlichten. Dat is mijn wens voor 2012.

Een heel gezegend 2012 gewenst, Benne Solinger.

212e Lichtstralen voor de Heino Koerier van januari 2012

Deze Lichtstralen kunnen ook rechtstreeks worden toegezonden, wil je dat, laat het me weten. Klik hier om een e-mail te sturen
Licht werkt Een vervolg op: MIJN WENS VOOR 2012 zie onder deze column

Laat het Licht van Gods liefde dit jaar toe in je hart. Laat dat Licht je levenspad verlichten. Dat is mijn wens voor 2012”, zo besloot ik de eerste Lichtstralen van dit nieuwe jaar.

Hoewel ik ook op deze Lichtstralen weer veel positieve reacties kreeg, heb ik natuurlijk geen idee wie het allemaal heeft gelezen. Ook weet ik niet of iemand er verder wat mee gedaan heeft.

Mooi vond ik de reactie van Evelien op mijn website: www.beninbeeld.nl. Ze schreef: “Dank voor de verlichte nieuwjaarswens! Hierbij een filmpje van een heel cool initiatief in de Filippijnen, that will brighten your day en hopelijk ook je nieuwe jaar! Gelukkig 2012!”

Natuurlijk heb ik het filmpje: ‘A liter of light’, bekeken. Op het filmpje zie je een man, die lege plastic flessen verzamelt. De flessen worden bevestigd in zink en gevuld met gefilterd water waaraan een beetje bleek wordt toegevoegd. Daarna worden ze op het dak van de donkere huisjes geplaatst met als gevolg dat er overdag licht in de woningen komt. Het zonlicht verspreidt zich prachtig in de donkere kamers. Een grandioos idee. En een wel heel letterlijke uitwerking van het toelaten van het Licht, ook in je hart.

Want, en daar gaat het Evelien en mij om, als je het Licht toelaat in je hart, gaat er iets gebeuren. Er zal in je dagelijkse leven steeds meer te zien zijn van dat Licht. Licht blijft niet opgesloten in je hart, Licht geef je door, straal je uit. Je gaat ermee aan het werk, voor de ander.

En laten we wel zijn, wat zou de wereld veranderen, als we zo in het leven zouden staan. Niet meer egoïstisch alleen bezig met de financiële crisis, terwijl we hier in welvaart leven. Niet alleen maar bezig met ons eigen pensioen. Geen kindermishandeling en/of kindermisbruik meer, geen geweld, overvallen, ruzies en oorlogen… Maar liefde voor God en naar elkaar. Een prachtig Bijbelboek dat hierover gaat is bijvoorbeeld Jakobus, lees eens hoofdstuk 1: 19 t/m 27.

Hartelijke groeten, Benne Solinger

213e Lichtstralen voor de Heino Koerier februari 2012
Deze Lichtstralen kunnen ook rechtstreeks worden toegezonden, wil je dat, laat het me weten. Klik hier om een e-mail te sturen

2 Comments

  1. Evelien
    January 10, 2012 17:21

    Dank voor de verlichte nieuwjaarswens! Hierbij een filmpje van een heel cool initiatief in de Filipijnen, that will brighten your day en hopelijk ook je nieuwe jaar! Gelukkig 2012!

    http://www.youtube.com/watch?v=o-Fpsw_yYPg&feature=related

  2. BeninBeeld
    January 11, 2012 11:13

    Prachtig Evelien, wat een mooi project. En inderdaad zal mijn volgende column over de uitwerking van een liefdevol hart gaan, ik zal deze youtube film daar zeker bij gebruiken! Bedankt!!!! Benne