DICHTER BIJ RAALTE: PERSBERICHT BIBLIOTHEEK

Bibliotheek Raalte, 6 februari 2013

Een nieuwe dorpsdichter

Gedichten maken over het reilen en zeilen in de gemeente waar je woont, gewoon over de plaats zelf of het gevoel wat je daarbij hebt. Dat doet een dorpsdichter. Het is een mooie kans, die je grijpt als je hem krijgt. De dichter zet een gemeente op de kaart, stelt zaken aan de kaak of geeft een sfeerbeeld van de gemeenschap.
De verkiezing van de nieuwe Dorpsdichter Raalte heeft veel stof doen opwaaien en de Bibliotheek wil hier als organisator graag een reactie op geven.
In Raalte krijgt de Dorpsdichter de opdracht om op eigen initiatief jaarlijks minimaal 10 gedichten te schrijven naar aanleiding van bijzondere gebeurtenissen in Raalte. Hiervoor krijgt de Dorpsdichter een onkostenvergoeding van de gemeente van 750 euro voor de twee jaar dat hij in functie is. Met de gemeente is ook afgesproken dat er minstens drie openbare optredens per jaar zijn met als doel het onder de aandacht brengen van het ambt Dorpsdichter. De Dorpsdichter dient woonachtig te zijn in de gemeente Raalte, of op een andere wijze een binding te hebben met Raalte, oog te hebben voor culturele en maatschappelijke ontwikkelingen en bereid te zijn om vanaf 2 februari 2013 als dorpsdichter op te treden.
In de aanloop naar de verkiezingen is er door de Bibliotheek samengewerkt met de Stentor en de Gemeente Raalte. Dit najaar schonk de Stentor in de krant aandacht aan de verkiezingen. In december kon men zich kandideren via de Bibliotheek. Er waren vier inzenders. De bevolking kreeg via de site van de Stentor de kans te stemmen op hun eigen favoriete Dorpsdichter. Het werd Thijs Poelhekke. Thijs weet wat hem te doen staat. Hij krijgt de kans om het dichterspodium te betreden en er een eigen invulling aan te geven. Wat betreft de Bibliotheek telt de invulling van het dorpsdichterschap. De privé-tweets van Thijs zeggen niets over zijn geschiktheid als Dorpsdichter.

Einde persbericht

Comments are closed.