1e Crea-Ontmoeting in “De Ontmoeting” groot succes

Donderdag 28 maart 2013 was het zover, de eerste ‘Crea-Ontmoeting in de ‘Ontmoeting'”, Brink 18 te Deventer. Op 1 na waren alle deelnemers die zich hadden aangemeld aanwezig. Voor deze eerste ‘Crea-Ontmoeting’ was gekozen om het thema “Pasen” te schilderen. Ieder mocht dit op eigen manier invullen. Benne maakte wat foto’s, als je de foto groter wilt zien, klik er dan op.Benne Solinger leidde dit thema kort in. Hij schetste, mede aan de hand van enkele schilderijen die Els Pluister vooraf over dit thema had gemaakt, dat Pasen veel meer inhoud dan gezellig samen zijn.‘De weg naar onze Schepper is weer open, je mag de toekomst met vertrouwen tegemoet gaan.’

Hierna droeg Benne de leiding over aan Els Pluister, die een korte uitleg geeft over kleurgebruik. Vervolgens gingen de deelnemers, jonger en ouder, enthousiast aan de slag. Sommigen namen voor het eerst de schilderskwast in de hand. Tine (75) bijvoorbeeld, “mensen wat is dit leuk, vanmorgen voelde ik me niet zo geweldig en dacht ‘zal ik afbellen’, maar wat is dit leuk, kunnen we niet vaker bij elkaar komen. Wat ben ik blij dat ik erbij ben?”Anderen sloten zich hierbij aan. Voor het nieuwe seizoen zal dan ook met het enthousiasme van de deelnemers rekening worden gehouden.
Tijdens deze ochtend kwamen er spontaan voorbijgangers binnen die eveneens animo toonden voor deze creatieve Ontmoetingen.

Al met al een goed begin van een nieuwe activiteit in het christelijk inloop centrum “De Ontmoeting” in Deventer.

Loop ook eens binnen, dat kan iedere vrijdag van 10 – 14 uur, voor een kopje koffie, een gesprek of ontspanning. Hartelijk welkom.Ruim 2 weken later, op 18 april 2013, maakte Michelle haar schilderij af en liet haar hondje Chelsea uit in de prachtige natuur:
Hier nog een compilatie van de werken van deze eerste ochtend

Comments are closed.