DRUK BEZOCHTE OPENING JUBILEUM EXPOSITIE ART-PARTOUT

Ruim 550 bezoekers waren er op 11 mei 2013 in de Lebuïnuskerk te Deventer aanwezig bij de opening van de overzichtstentoonstelling van studenten aan deze opleiding voor realistische schilderkunst. De heer Te Riele, VVV-directeur in Deventer, sprak lovende woorden aan het adres van Tomas Nagy, oprichter van ART-PARTOUT. Tevens zette hij ART-PARTOUT in een Deventer traditie van tekenen en schilderen. Art-Partout is momenteel de grootste opleiding voor realistisch schilderen in het oosten van Nederland en telt ruim 260 leerlingen. Iedere leerling schilderde mee aan een groot schilderij. De stukjes van 9 x 9 cm gaan één groot schilderij vormen. Iedereen kan een stukje adopteren. Het bedrag wordt geschonken als gift aan het Deventer ziekenhuis voor de kinderen die daar worden opgenomen.Er werden al heel wat stukjes geadopteerd op 11 mei.

De expositie is te zien tot en met 25 mei a.s. in de Lebuïnuskerk. Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur. Zondags en 2e Pinksterdag gesloten.
(Naar Helmantel een eigen compositie gemaakt door Jenneken Bax, die net het 2e jaar bij Art Partout heeft afgerond)Ook Jeroen Krabbé kwam een kijkje nemen bij zijn collega schilders….

Meer foto’s van deze opening en lessen die Marjan Smit in de Lebuïnuskerk gaf? KLIK HIER
Veel kijkplezier, Benne Solinger

Comments are closed.