DEVENTER DICHTER IN ACTIE

Een man naar mij hart, de nieuwe Deventer Stadsdichter. Beter iets doen voor het publiek, dan alleen grote woorden spreken en achter de computer blijven. Of even in de picture komen en vervolgens op de lauweren rusten.Als voormalige dorpsdichter van de gemeente Raalte, die in 2 jaar zo’n 90 gedichten maakte en op heel veel plekken voordroeg, heb ik recht van spreken.“Een stadsdichter die, teruggetrokken vanachter zijn pc, zijn poëtische schrijfsels enkel laat verspreiden naar de daartoe geëigende media? Dat is niet wat ik voor ogen heb. Gedichten van een stadsdichter dienen ook in de stad te worden voorgedragen”, zo dacht Herman Posthumus Meyjes.
En hij voegde de daad bij het woord, “geen woorden maar daden dus” van deze nieuwe Deventer Stadsdichter.Op zaterdag 24 augustus droeg Herman tussen het stadsgewoel zijn gedicht ‘Stadshart’ ten gehore brengen. Hij deed dat midden in Deventer, op de kruising Spijkerboorsteeg/Grote Overstraat tussen 14.00 uur tot 15.00 uur.
Er was redelijk wat belangstelling en deze actie is voor herhaling vatbaar!

Hieronder het gedicht: Stadshart:En de Stentor besteedde er een ‘snipper’ aan met de foto die ik maakte erbij! Met vriendelijke groeten, Benne Solinger

Comments are closed.