ACTIE VOOR BEHOUD STATION HEINO (1989) SUK6VOL

Toen Hilde Klaster van de site Heino-online naar oude Lichtstralen voor de Heino Koerier aan het speuren was, die ik sinds 1992 schrijf, kwam zij deze foto tegen en zond mij die toe.
Op de foto van links naar rechts: Joëlle Solinger, Mina Eilander, Benne Solinger (die later de eerste dichter bij Raalte werd), Ellie en Annemarie vd Horst (vrouw en dochter toenmalige hoofd van de politie Jan van der Horst), Trudie Solinger en lijsttrekker GPV/RPF (nu Christen Unie) Ben Nitrauw.

Alweer meer dan 30 jaar geleden, in 1989, deden we vanuit deze afdeling GPV/RPF Heino (helaas verdwenen is uit de gemeenteraad met de fusie tussen Heino en Raalte) een actie om het station in Heino te behouden… nu, ruim jaar later, stoppen er 4 treinen per uur en ik hoorde zelfs dat ze elektrisch zijn geworden. De actie is dus niet voor niets geweest en ik hoop dat dat zo blijft..

Groeten Benne Solinger

Comments are closed.