OOIT EEN DECEMBER COLUMN van Benne Solinger, nu aangevuld met video voor iedere dag

Deze mooie ondersteunende video kreeg ik vandaag toegezonden en dacht aan deze Lichtstralen…. KLIK HIER

Hieronder mijn column, maak van het woord kerstdagen maar de komende maandag, dinsdag, woensdag….enz….

Met verwondering geniet ik van natuurfilms op tv. PRACHTIG! En ik ben vast niet de enige.

Wat een diversiteit in kleuren, vormen, geluiden, landschappen, dieren, mensen en materialen. (zie ook mijn Instagramsite, klik hier) Je ziet dieren lopen, zwemmen, kruipen, glijden of vliegen. Heel grote en heel kleine. Er zijn land-, lucht- en zeedieren, met snavel, neus of kieuwen. Dieren die boven, of onder water ademen. Dieren die boven de grond of er onder leven. Wat een CREATIVITEIT.

Er groeien struiken, bomen, heesters, grassen. Planten met bloemen, besjes, noten of fraaie bladeren. Bomen die groen blijven of die hun bladeren verliezen en bomen met naalden. Bomen met bloesem en vruchten en ga zo maar door. Wat een variëteit.

En denk ook eens aan de grote verscheidenheid in geuren, in de lente, in het park, in je tuin, aan zee of in het bos. Het lijkt wel oneindig al die verschillen. Ieder bloempje heeft haar eigen kleur, vorm, geur en aantrekkingskracht. En dan heb ik het nog niet over al die verschillende landschappen die voorbij komen, of de intelligentie en samenwerking bij diergroepen…

Als ik ernaar kijk, erover nadenk, terwijl ik zelf met moeite een schilderij maak, een gedicht of deze Lichtstralen schrijf. En hoeveel werk het kost om van een ruig stuk steen een mooi beeld te maken. En als ik denk aan de grote worsteling van vele geleerden om het allemaal te doorgronden, dan kom ik onder de indruk van de GROOTSHEID, PRACHT en SYSTEMATIEK in de natuur.En als je weet dat intelligentie en kennis twee basisvereisten zijn voor het ontstaan van een systeem en dat het onmogelijk is om een doeltreffend systeem te ontwikkelen als er geen kennis en intelligentie is. En je bekijkt zo een documentaire over de werking van de hersenen, de functies van nieren, lever maag, darmen of hart en bloedvaten. Dan denk ik, dat je samen met mij niet meer aan de OERKNAL zal denken. Want de natuur bestaat uit misschien wel miljarden complexe en goed functionerende systemen. Daar is over nagedacht, dat kan niet anders. Dat kan geen toeval zijn.En daarom denk ik met Kerst aan dat KRACHTIGE WOORD van GOD, waarmee hemel en aarde zijn geschapen. (Johannes 1) Met Kerst denk ik eraan dat God deze wereld wil terugbrengen naar zijn LIEFDE. Gods WOORD werd vlees en heeft onder ons gewoond in de gestalte van Jezus, die de schulden van deze wereld op Zich nam.Alvast heel goede Kerstdagen gewenst, Benne Solinger.En toen liep ik de 21e december van dat jaar naar de Markt en kwam voorbij de Ontmoeting in de Golstraat. Daar was bijeenkomst met kerstmaaltijd. Ik wist dat niet, maar om een lang verhaal kort te maken, een uurtje later droeg ik er dit gedicht voor:

Kerst

Daar gaan ze … stoere herders
geschrokken van het LICHT.
Maar in hun harten is, door
woorden van de engelen,
iets heel bijzonders aangericht.

Gods Geest werkt in hun harten
en maakt aan hen bekend
dat dit pasgeboren ventje,
door hen, als langverwachte
Verlosser wordt herkend.

Ze vonden wat ze hoorden,
met hun ogen en hun oor.
Nu prijzen, loven, danken
zij, ook hun Schepper,
de Here God hiervoor.

En bij de stal gekomen,
zien zij hun “grote” Heer!
Al is het nog een baby,
die ruige kerels buigen…en
knielen voor Hem neer.

Ze kunnen het niet laten,
vertellen iedereen
wat engelen tot hen spraken,
draaien er niet omheen!

Zo werden deze herders
die mannen van het land
de echte journalisten van
een soort hele goede krant!

Voor mooie ondersteunende video..KLIK HIER

Wil je reageren? Of maandelijks de column rechtstreeks toegezonden krijgen? Klik dan hier om een e-mail te sturen

Comments are closed.