WERELDVREDE

Begin januari werd ik via Whatsapp gewezen op iets dat in Israël plaatsvond met een link naar een prachtig nummer op Youtube: duizenden vrouwen van allerlei gezindten hielden een tocht voor vrede met een prachtig lied en het verzoek dit link te delen… dat doe ik bij deze, klik hier

De tekst die erbij geschreven stond was (letterlijk overgenomen):

Bestimmt hat dich das schon erreicht:
Ein kleines Wunder ist geschehen, das durch die Medien völlig ignoriert wurde: tausende Frauen, Hebrews, Musliminnen und Christeninnen sind in Israel zusammen für den Frieden marschiert. In diesem neuen offiziellen Video von der Bewegung Women Wage Peace, singt die israelische Sängerin Yael Deckelbaum das Lied Prayer of the Mothers, zusammen mit Frauen und Mütter allerleier Religionen, und zeigt damit, dass Veränderung möglich ist. Ein bedeutsames weibliches Wunder, das mehr sagt als tausend Worte.
Teile dies, soviel du kannst ! Shalom Salam Frieden

Vervolgens kreeg ik een mail met het volgende bericht (en hoewel ik er niet van houd om angst te creëren) plaats ik het toch omdat inderdaad heel wat gaande is in deze wereld en niemand ooit kan zeggen “Ik wist van niks”. Terwijl ik hier mee bezig ben hoor ik een bericht de radio over de komende president van Amerika en de geruchten dat Rusland veel van hem weet en hij dus chantabel kan zijn….

Hier het tweede bericht:

WAT KOMT ER OVER DE WERELD? Israël, Volk van God | Drs. Jan van Barneveld…“We gaan een paar heel spannende weken tegemoet. Er worden gevaarlijke acties gepland, nieuwe anti-Israël resoluties opgesteld en Israël onder zware druk gezet. De wereldvrede wordt in groot gevaar gebracht. In dit artikel worden een paar van die angstig-spannende zaken beschreven…..” het hele artikel kun je lezen door hier te klikken.

Reacties op bovenstaande:

Sinds ik deze berichten op BeninBeeld plaatste kwamen er veel mensen kijken en lezen. Een aantal reageerden zelfs, hier een paar voorbeelden:

“Ha Benne,

Dat met de vrouwen vond ik indrukwekkend! Heel mooi! Ja, wat verlangen veel mensen naar vrede.

Maar ik ben bang dat ik het deze keer niet eens kan zijn met Jan van Barneveld.

We zien Obama en we zien Trump.
Obama heeft ook ideeën waar we het niet zo mee eens hoeven zijn. En Trump zal ideeën hebben waar we het misschien wel mee eens kunnen zijn.
Maar als ik Trump zie en hoor zie ik een geldzuchtig persoon, wraakzuchtig, onbeschoft, en met een moraal die ik voor een president, met voorbeeldfunctie voor de wereld, voor kinderen….zeer laag bij de grond vindt. Obama straalt iets heel anders uit: wijsheid en een zoeken naar vrede, en naar respect voor elkaar, ook andersdenkenden.

Het doet me denken aan de 2e wereldoorlog. Er waren toen christenen die waren overtuigd nav Romeinen dat we de overheid moesten gehoorzamen. Punt. Zij waren daardoor blind voor wat er zich afspeelde aan onrecht. Waar christenen tegen hadden moeten protesteren, zoals Bonhoeffer deed.

Jan v Barneveld heeft ook zo’n soort standpunt, nl: wie vóór Israel is, is goed, wie het ook maar een beetje “tegenwerkt” (in zijn ogen) werkt God tegen.

Het klopt dat er staat: wie Israël zegent wordt gezegend, wie het vervloekt wordt vervloekt. Maar zegenen is denk ik toch iets anders dan het in alle politiek met de wereldse staat Israël eens zijn.

En als het gaat om Trumps kinderen die Joods zijn…kan het ook nog vallen onder vriendjespolitiek, waar Trump volgens mij niet heel vies van is (maar wat hij wel zou behoren te zijn!)

Nou ja, dat is hoe wij er over denken…..
Maar we houden wel respect voor mensen met andere meningen hoor.
Zoals je schreef in je vorige column: verschillende meningen, maar respect voor elkaar. Debora Koppenaal”

En nog één:

Een FB-vriendin die ik ken via de kunst reageerde met: “Benne, het is geen paniek zaaien dat is de realiteit van de laatste tijden. Ik krijg meer kippenvel wanneer ik 2 Timoteüs 3 lees. Mijn gebeden gaan uit naar allen die Jehova onze Vader kennen. Dat Hij hen kracht geeft om te volharden en dat degenen die uit het geloof is gevallen vanwege beproeving, dat God de kracht en inzicht aan hen wil geven, dat zij de weg naar Hem terug zullen vinden. Vergeet niet dat Hij redt wie Hij wil. Zo bid ik dat als er nog familieleden, vrienden en kennissen zijn die in Zijn wil is, dat zij nog de kans krijgen om zich te bekeren,voor de komst van De Zoon Jezus Christus om de ware regering en vrede te stellen hier op deze rotte aarde. Wens je een hele fijne dag, misschien tot zondag. God Bless.” Lees hier 2 Timoteüs 3

Een oude mevrouw uit Australië schreef o.a. : “Heb die YouTube link beluisterd met tranen in mijn ogen. Dat gevoel van samen zusters zijn krijg ik ook met mijn Sudanese vriendinnen.
Die bijeenkomst in Parijs as Zondag is ook weer erg. Israël is het enige land wat de joden hebben. Jammer, jammer! Antwoord heb ik niet, en het zijn de fanatieken die de onrust verwekken. Onder alle geloven en regeringen…”

Wil je ook reageren? Dat kan ook nu natuurlijk: door hier te klikken en een e-mail te sturen, groeten Benne Solinger

Comments are closed.