27ste jaar: MAART/APRIL COLUMN, Benne Solinger

Werkelijk, het huis was groter dan gedacht. Met 4 slaapkamers en 4 badkamers was de ruimte overweldigend. Een groot terras en mooie tuin rondom het huis met een panoramisch weids uitzicht. We waren voor het eerst een aantal wintermaanden in Spanje.

Over de vallei keken we naar Altea, de Middellandse Zee en Benidorm. Ook zagen we dorpjes als Albir en Alfaz del Pi liggen in de verte..

En als je dan hemelsbreed zo’n 15 km verderop een stad ziet liggen met zeer hoge flats langs de hele kust.. en je realiseert je hoeveel mensen daar wonen… dan wordt je manier van kijken ineens anders. Het grote huis waarin je tijdelijk woont, is vanaf Benidorm gezien slechts een stipje op de berg, als je het al zou kunnen zien. Laat staan dat er ook maar iemand ons daarvandaan zou kunnen zien.. Je ziet de schoonheid van de natuur, de machtige bergen, de enorme flats en realiseert je hoe klein je eigenlijk bent.

Doordenkend begrijp je, dat alles toch prachtig gemaakt is. Lucht, water, zee, bergen, zon, bomen, struiken, heel veel verschillende bloemen in allerlei kleuren en met diverse geuren. Grandioos!

Als ik al dat moois en die variaties zie, dan kan ik niet geloven dat dit allemaal zomaar ontstaan is. Ik kom er zo van onder de indruk dat ik er niet omheen kan (wat ons tegenwoordig ook allemaal voorgeschoteld wordt) dat dit alles door een super intelligent groot meesterbrein gemaakt moet zijn, die er nog zorg voor draagt ook. Want als ik macro foto’s maak en zie hoe alles er tot in de kleinste details prachtig afgewerkt en precies uitziet… dan weet ik zeker dat God, de Schepper, ook dat plantje maakte en ziet.

En een mens zoveel mooier en ingewikkelder gemaakt dan dat plantje…Hij (de Maker) moet jou en mij ook wel kennen, het kan niet anders! En Hij wenst iedereen op de wereld het allerbeste!
Daarom is het ooit Kerst geworden en komen nu Goede Vrijdag en Pasen eraan. Diezelfde Schepper zag dat zijn schepselen een verkeerde beslissing namen. De gevolgen: leugen, bedrog, wantrouwen, liefdeloosheid, ruzie, oorlog, chaos in mensenlevens, de dood bleven niet uit. Maar Hij gaf voor ons het grootste Cadeau: Verzoening met Hem, door het offer van Zijn Zoon Jezus Christus! Gekruisigd, gestorven en begraven. Van God verlaten geweest, maar als eerste opgestaan uit de dood, opgevaren naar de hemel, waar Hij zit aan Vaders rechterhand! Daar regeert Hij en Hij beloofde terug te komen. Wie dat gelooft, mag weten dat God aan zijn/haar zij is!

Wens iedereen alvast goede Paasdagen, Benne Solinger

Comments are closed.