MAANDCOLUMN:Coronavirus2, Benne Solinger

Corona, een piepklein onzichtbaar virusje, maar het legt wel heel de wereld plat!En dat is natuurlijk opmerkelijk. Zeker omdat er steeds meer mensen zijn die denken dat wij mensen tot alles in staat zijn. Zo begon de column die ik schreef voor het vorige nummer van de Heino Koerier dat, vanwege de Corona, niet uitkwam. Je kunt hem lezen op www.Beninbeeld.nl
We zitten in een tijd die velen van ons nog nooit hebben meegemaakt. Een tijd van verstilling.. We zijn meer op elkaar aangewezen ook al is dat op afstand. De Corona tijd heeft ook wat moois, iets dat we wat kwijt waren: het samen solidair zijn met de meest zwakken in de samenleving. Er kwamen zoveel mooie projecten van de grond. Ik hoorde bijvoorbeeld van het project Brownies door Downies.. mensen met het syndroom van Down bakten brownies voor ouderen die geen bezoek mochten. Studenten bezorgden de brownies.
Zelf zat ik van 20 februari tot en met 14 mei binnen na een ziekenhuisopname in Spanje en mocht niet naar buiten.
Ik heb in die periode genoten van de psalmen, ze beschrijven het hele leven. Ook als je bang bent voor de toekomst of voor je leven .. neem bijvoorbeeld psalm 121:
De Here helpt je. Ook in moeilijke of eenzame periodes. Hij heeft immers alles gemaakt..ook jou..
Hij zal voorkomen dat je valt,
want Hij is je beschermer en slaapt nooit. Zoals je schaduw je nooit verlaat, blijft ook Hij altijd bij je. De Here beschermt je tegen elk kwaad, Hij beschermt je leven, waar je ook gaat. Niet alleen vandaag, maar altijd, tot in eeuwigheid.
God houdt zoveel van de mensen, dat Hij ze weer toekomst geeft! Met kerst, Goede Vrijdag,  Pasen, Hemelvaart en Pinksteren.
Als je dat weet en wilt geloven heeft het zoveel meer waarde als geld en goed. Ook als de economie krimpt, je baan op de tocht kwam en je pensioen minder wordt. Maar zelfs ook als je ziek wordt, of als je leven ten einde loopt.. mag je geloven dat die liefdevolle God er ook voor jou wil zijn! Je wil helpen! En je een geweldige toekomst wil geven dicht bij Hem!
Met groet, Benne Solinger
 

Comments are closed.