FOTO’S FEMMY VEEN IN ‘THE BASE’ (Deventer), HARTELIJK WELKOM!!

Vandaag, Goede Vrijdag 2012, gekeken in The Base op Brink 18, blij verrast werd ik van de diversiteit van foto’s die Femmy Veen daar exposeert! Foto’s om over na te denken. Mijn schilderijen (zie hier) zijn nu dus echt vervangen door geheel ander werk. Femmy Veen uit Deventer toont nu een groot aantal foto’s in The Base. Zij beloofde dat haar foto’s tot doel hebben om een gesprek op gang te brengen. Ik moet zeggen dat zowel de foto’s als de door haar gekozen titels echt aanleiding geven om over het werk van Femmy na te denken.

Wat beoogt Femmy?
Femmy vertelt enthousiast over haar werk: “Sinds een aantal jaren houd ik me in mijn vrije tijd onder andere bezig met geënsceneerde fotografie. Ik zet voorwerpen bij elkaar waarmee ik een verhaal wil vertellen. Ik richt me daarbij vooral op het verbeelden van Bijbelse woorden of christelijke termen, zoals: bidden, reiniging of Gods Vaderhand.
Ik gebruik de fotografie ook als een soort alternatieve Bijbelstudie. Woorden klinken mij soms zo bekend in de oren, dat ik niet meer werkelijk ervaar wat ze betekenen. Door te proberen ze fotografisch uit te beelden, “dwing” ik mezelf weer (eens) na te denken over de (Bijbelse) betekenis of daarnaar op zoek te gaan.

Het is de eerste keer dat ik exposeer en ik vind dat best spannend. Maar ik zie het ook als een kans en uitdaging om mijn foto’s sterker te maken. Want mijn kennis en ervaring veranderen en daardoor verandert ook het beeld dat ik heb bij een woord. Bovendien fotografeer ik nog niet zo erg lang. Ik denk dat mijn foto’s ook technisch nog steeds beter en mooier kunnen worden. Toen ik de foto’s die ik nu exposeer maakte, deed ik dat eigenlijk alleen voor mezelf. En ook al vind ik het spannend om ze aan anderen te tonen, ik ben blij dat mijn ‘hobby’ nu een aanleiding kan worden om met anderen in gesprek te raken. Ik ben benieuwd wat mijn foto’s bij anderen oproepen. Het is mooi dat dat kan in The Base waar ik regelmatig gastvrouw ben op de vrijdagmorgen. Ik hoop daar veel mensen te ontmoeten”, aldus een enthousiaste Femmy.

Waar en wanneer?
“THE BASE” is gevestigd in een voormalig jongerencentrum aan de Brink 18. Deze mooie ruimte is iedere vrijdag tussen 10.00u en 14.00u geopend. Vrijwilligers uit diverse kerken bieden iedere vrijdag vanuit christelijke gastvrijheid de mogelijkheid aan om even uit te rusten van het drukke leven en weer op verhaal te komen.
U kunt genieten van een kop lekkere koffie of thee en versgebakken taart dat u door uw gastheer of gastvrouw krijgt aangeboden. Er liggen tijdschriften en boeken voor u klaar (sommigen mag u zelfs meenemen naar huis). Maar u kunt ook gezellig met de andere gasten praten en nu dus ook eens zien wat de foto’s van Femmy Veen bij u voor herinneringen, gevoelens, of gespreksstof zullen opleveren. Overigens is Femmy niet iedere vrijdag aanwezig ivm haar werk,
REINIGING

Graag tot ziens
De afgelopen werd het al steeds wat drukker, maar we hopen dat ook u eens gezellig binnen komt op Brink 18 op de vrijdag tussen 10 en 14 uur. Hartelijk welkom!

Meer informatie?
Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Albert Jan of Jacqueline Cloo, telefoon: 0570-633921

Comments are closed.