Ik ben Ben

Benne Solinger (1952): schildert, beeldhouwt, boetseert, schrijft, dicht, speelt piano en fotografeert, maar geeft ook lessen in dichten en/of schilderen. Je kunt me altijd bereiken door een mail te zenden. Klik hier maar

Om me verder te ontwikkelen in schilderen nam ik privé lessen schilderen bij mijn zus, Annelies Clarke (Brighton) die is afgestudeerd op de kunstacademie te Florence.
Ook nam ik les bij Esther Ottens (Heino) die afstudeerde aan de kunstacademie te Arnhem.
Daarnaast volgde ik diverse winter- en zomer academies van de CNV Kunstenbond.
Ik volgde lessen fijnschilderen bij Art Partout in Deventer.

Wekelijks schilderde ik een aantal jaren op maandagmiddag met de schildersgroep “Schildervrij” te Heino. Dagelijks maak ik een nieuw kunstwerk tegenwoordig ook vaak in de computer ivm ruimte gebrek.

Naast schilderlessen nam ik lessen in beeldhouwen bij Kees Verwey te Amersfoort, die ook de cursus “Beeldhouwen thuis” voor Teleac verzorgde en bij Michiel Linders in de Dordogne.

Sinds 2013 ga ik 1 keer in de 2 weken op les bij Theo Schreurs, beeldhouwer, hij geeft lessen boetseren in De Ontmoeting te Deventer

Van 14 februari 2009 tot en met 12 februari 2011 was ik de eerste dorpsdichter in de gemeente Raalte en besteedde toen veel tijd aan het maken van gedichten en de uitzendingen van RTV Raalte. Ook ging ik begin 2011 naar Aruba, om daar o.a. een cursus “Dichten en schilderen met Benne” te geven. Tevens heb ik een poging gewaagd om op dat eiland aandacht te vragen voor een eerste eilanddichter. Sinds de start neem ik maandelijks deel aan de bijeenkomsten van het Dichterscafé Deventer. Momenteel geef ik (tegen onkosten vergoeding) op diverse plaatsen cursussen “Dichten met Benne”.
Te denken valt aan (basis)scholen, vrijwilligersbijeenkomsten, Culturele Centra, Bibliotheken en bij het Leger des Heils te Apeldoorn.
Ik ben bereikbaar via e-mail. Klik hier om een e-mail te sturen.

Exposities:

In diverse steden heb ik geëxposeerd, o.a. in Kampen (Broederpoort), het Wooldhuis te Heino, het Greydanus College te Zwolle, Zwartsluis, Raalte en Deventer. Verder deed ik mee aan diverse kunstmarkten en geeft (op basis van onkostenvergoeding) gastlessen: “schilderen en/of dichten met Benne”. De afgelopen jaren ook bij het Leger des Heils in Apeldoorn, zowel met verslaafden, als in het hospice.

Benne Solinger in de media
De NCRV maakte opnames bij mij thuis en in het hospice voor het programma ´Schepper & Co in het land´ … zie hier, op grond daarvan werd ik uitgenodigd door FAMILY7, zie hier
Voor meer kun je hier klikken

Leave a Reply