COLUMN: “OP WIE LIJK JIJ?”

Opzij, opzij, opzij, we hebben ongelofelijke haast….’, tegenwoordig moet alles snel. We denken nergens meer tijd voor te hebben. Het leven is kort en als je ziet wat we allemaal in dat korte leven willen proppen.

Maar toch….. Ga eens voor de spiegel staan, neem de tijd.
Kijk op wie jij lijkt. Je ogen, die kleur, de vorm…. ja, precies……
Of je voorhoofd en haargrens, dat lijkt toch wel erg veel op……
En je neus, je lippen, oren of kin, die hebben wel veel weg van…..
Leuk om te doen en jezelf eens goed te bestuderen en te zien op wie je eigenlijk echt lijkt!
Je kunt verder gaan, met je voeten, handen, knieën, figuur enz…. Best aardig om erachter te komen van wie je nu het meest hebt overgenomen.

Maar dat zijn de uiterlijkheden. Veel moeilijker is het om er bij stil te staan op wie je lijkt in de omgang met anderen. Je manier van handelen. Je karakter,je positieve- en negatieve eigenschappen enz. Daar mag je best nog wat langer voor uittrekken.

Waarom deze vragen? Gewoon om bij de kern van je bestaan te komen. Want je bent natuurlijk een kind (hopelijk liefdesbaby) van je ouders.. En die weer van hun ouders enz. enz.….

Maar waar kwam die eerste mens nu vandaan? De Bijbel zegt hierover, dat die werd geschapen naar Gods evenbeeld. Vol van liefde, met goedheid enz.

Helaas is dat niet zo gebleven. We zien corruptie, haat, egoïsme, hebberigheid, oorlogen, enz. Het Aquariustijdperk verandert daar niets aan, ook al wilden ze ons dat bij de eeuwwisseling doen geloven.

Mijn vraag aan jou is: Herken je er in jouw leven nog iets van dat je een evenbeeld van God bent? Heb jij God en je naaste lief als jezelf? Ben je gericht op de ander en wil je alleen maar het beste voor hem/haar?

Ik wens je een mooi vervolg van deze zomerperiode!

Hartelijke groeten, Benne Solinger

Hierboven staat mijn 218e Lichtstralen die ik schreef voor de Heino Koerier. juli 2012.

Als me iets wilt vragen, of je wilt de column maandelijks rechtstreeks toegezonden krijgen, zoals ik ze al maandelijks naar ruim 70 mensen zend, dan kun je me bereiken via e-mail: Klik hier om een e-mail te sturen..

Comments are closed.