ONTMOETEN: FEBRUARI COLUMN

Sinds 1992 schrijf ik maandelijks een column onder de naam Lichtstralen in de Heino Koerier, een huis-aan-huisblad. Hieronder kun je mijn 225ste column lezen. Sinds enkele jaren zend ik de \lichtstralen maandelijks ook naar belangstellenden deze column toe, nu al ruim 100 personen, waaronder dominees, pastoors, pastoraal werkers, maar ook mensen in Zweden, Engeland en Frankrijk. Mocht je belangstelling hebben dan kan ik ze jou ook maandelijks toezenden. klik dan hier en stuur me een mailtje. De foto bij deze column maakte ik in Deventer bij ‘De Waag” op de Brink en bewerkte die wat in Paint. Vriendelijke groeten, Benne Solinger

ONTMOETEN

“Wanneer ik eraan denk hoe wijs en groot Gods plan is, val ik op mijn knieën voor hem neer. Hij is de Vader van al Zijn kinderen, zowel op de aarde als in de hemel………Ik bid dat Christus meer en meer in u mag wonen, naarmate u meer op Hem gaat vertrouwen. Dat u geworteld zult zijn in Gods liefde….” N.a.v. Efeziërs 3: 14 t/m 4: 6

Deze mooie tekst werd op zondag 6 januari 2013 gelezen in de Hervormde Kerk te Heino. Daar vond een gezamenlijke dienst plaats waarbij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerk voor het eerst sinds lang weer samen waren. Feest dus, want er is gesproken over de verdeeldheid tussen deze kerken die steeds meer pijn ging doen. Een verdeeldheid die aan buitenstaanders niet (goed) is uit te leggen. Maar er werd vooral ook gesproken over alles dat deze kerken samenbindt. En als Kerken (weer) willen samenkomen is het FEEST! Lees Psalm 133 maar eens.

Want het is goed als mensen in vriendelijkheid en liefde samenleven! En dat geldt zeker voor mensen die zeggen te geloven in de hemelse Vader, de Schepper van hemel en aarde. Mensen die geloven in de vergeving van zonden door het liefdeswerk van Jezus Christus. Kleine verschillen in cultuur of praktische uitwerking mogen daar niet tussen staan. En in de echte ONTMOETING vallen die verschillen dan ook weg. Dan ontstaat er eenheid! En dat is prachtig om te zien, te horen en om op verder te bouwen. En als er in het verleden verkeerde of nare dingen zijn gebeurd, dan is het van het allergrootste belang dat je elkaar vergeeft, met je hart. En dat gebeurde ook in deze dienst. Een houding die positief meewerkt om samen verder te bouwen en naar buiten uit te stralen.

Want:

God schiep de mens,
naar eigen Beeld…
Hij schiep hen
voor ONTMOETING!
Met Hem!… Elkaar!…
Om samen naar
Zijn wil te kunnen leven!
In vriendelijkheid en eerlijkheid,
met luisterend oor,
barmhartig voor
die ander.

Ik wens dat vanuit deze en volgende samenwerkingsdiensten, er ECHTE LIEFDE, LICHT en VREDE zullen wonen in ieders hart die erbij aanwezig was, of die dit lezen en dat het een liefdevolle uitstraling mag hebben in de (Heinose) samenleving.

Comments are closed.