BOETSEREN PLUS: COLUMN benne solinger MAART 2014

Eens in de 2 weken krijg ik boetseer les van Theo Schreurs in De Ontmoeting. Prachtig om te doen, moeilijk ook, maar heel creatief. En elke keer wordt er aan het begin van de les iets verteld dat relatie heeft met het boetseerthema. Één zo’n inleiding: “Het hangt af van wie het in handen heeft!”, gehouden door Jacqueline Cloo bleef me bij. Hier een eigen interpretatie:

Een tennisracket is in mijn handen eigenlijk een nutteloos apparaat. Maar zodra Rafael Nadal of Roger Federer hem in handen heeft, worden er grote toernooien mee gewonnen. Het hangt er dus van af wie de tennisracket in handen heeft.

Zet mij op een paar schaatsen en mijn enkels zwikken, maar als Irene Wust schaatsen aantrekt….

Geef Theo Schreurs een stuk klei in handen, dan weet hij precies wat de klei kan, wat hij gaat maken en hoe hij het wil aanpakken. Maar met datzelfde stuk klei in mijn handen, ontstaat er een worsteling, die na heel veel moeite ook wat resultaat geeft. Het hangt er dus van af wie die klei in handen heeft.Geef mij een slinger in handen om een steen weg te slingeren en de kans is groot dat die steen ergens vlakbij mij op de grond valt. Maar in de handen van David, in zijn strijd tegen Goliath, werd het een dodelijk wapen. (1 Samuel 17)

5 broden en 2 vissen in mijn handen zijn goed voor een lunch van 5 personen. Maar in de handen van Gods Zoon, Jezus Christus, lunchten er 5000 mensen van. Het hangt af van wie het in handen heeft.(Marcus 6: 30-44)

Met een spijker in mijn handen en wat hout, zou ik heel misschien een schilderijlijst kunnen maken. Maar met de spijkers in de handen van Jezus Christus, bewerkte Hij redding die voldoende is voor heel de wereld.

Wat denk je dat er gebeurt als je al je zorgen, angsten, ongeloof, verdriet of wat ook in handen je grote Schepper en Redder zal leggen, die beloofd heeft dat je bij Hem rust zult vinden?

Meer foto’s die ik maakte op de boetseergroep in De Ontmoeting?
dieren
het gevecht
kaarsenstandaard

Wil je reageren? Of maandelijks de column rechtstreeks toegezonden krijgen? Klik dan hier om een e-mail te sturen Groeten, Benne Solinger

Comments are closed.