VOL IS STERKER juni column Benne Solinger

“Ik heb twee sterke mannen nodig, wie durft… “ Het duurde even voordat er twee mannen naar voren kwamen. Beiden kregen ze een blikje energiedrank. Het ene was leeg, het andere vol. “Probeer het blikje in elkaar te drukken”, werd hen gevraagd. Het lege blikje was vrijwel direct plat, maar het volle blikje bleef keurig in de goede vorm, er was geen beweging in te krijgen.

Het is Moederdag 2016, zondag 8 mei. Ik zit in een kerkdienst in Deventer. De dienst gaat over de Heilige Geest, want “volgende week is het Pinksteren”.

De voorganger dankt de mannen die mee wilden werken en begint met zijn preek. Het gaat over Handelingen 1, maar er wordt ook verwezen naar Jesaja 32 vanaf vers 15: “Wanneer de Geest uit de hemel over ons uitgestort wordt, zal de woestijn veranderen in vruchtbaar land. En vruchtbaar land zal een heel bos worden. Dan zal het recht heersen in de woestijn en in het vruchtbare land. En doordat er rechtvaardigheid heerst, zal er voor eeuwig vrede en veiligheid zijn. En mijn volk zal in vrede wonen. Ze zullen veilig wonen, zonder in hun rust te worden gestoord.” Natuurlijk ben ook ik benieuwd wat dat nu allemaal met die 2 blikjes te maken heeft.

De voorganger wijst er op dat een leeg hart snel ‘ingepakt’ kan worden door andere denkbeelden of door dingen die misschien niet door de beugel kunnen. Maar een hart vol van de Heilige Geest, gaat voor vrede, liefde, gerechtigheid, zekerheid, vertrouwen. Een hart vol van de Heilige Geest is rustig, heeft liefde voor de naaste, durft zich ook dingen te laten gezeggen. Kortom laat zich niet snel inpakken en gaat vrolijk verder op de ingeslagen weg….

Ik zie het ingedeukte blikje liggen naast het volle, onveranderde blikje en denk er verder over na….

Alvast een fijne zomertijd en hartelijke groeten, Benne SolingerReageren kan altijd: Klik hier om hem een e-mail te sturen.

Comments are closed.