25ste JAAR: APRILCOLUMN, Benne Solinger

Er is weer veel paradijselijks en hemels te zien op deze aarde…. Je hoeft alleen maar naar de herlevende natuur te kijken om enorm te kunnen genieten.Maar dit keer wil ik het niet hebben over wat er in de natuur voor moois is te zien. Ik ga een stapje dieper en dan kom je al snel uit bij wat je hier allemaal ziet gebeuren en dan weet je het weer: deze aarde is helaas geen paradijs, geen hemel.

Ook als ik de vorige 274 Lichtstralen die ik schreef teruglees, waren er vaak oorlogen, terroristisch aanslagen of natuurrampen. En vandaag is dat niet beter. We horen de dreigingen van Erdogan. We zien dat de machtsverhoudingen in de wereld snel aan het verschuiven zijn. President Trump maakt Amerika minder tot bondgenoot. We horen van aanslagen of ‘bijna aanslagen’. Daar kun je somber van worden. En ja, het kan nog erger worden.

Daarom wil ik je in deze Lichtstralen graag aanmoedigen en aansporen om te stoppen met somberen. Er is en blijft een mooie toekomst. Ook al lijkt het leven soms een grote ellende, al zijn er allerlei kwalen, is je allerliefste je ontvallen of heb je pijn. Er is een GROTE GOD die hemel en aarde schiep. Die alles in de hand houdt al lijkt het er vaak niet op…(lees daarom het verhaal van Noach of het boek Job maar eens). Er is een God die ooit toewerkte naar de geboorte van Jezus. Jezus die uiteindelijk kwam om vrede te geven in harten van mensen die het geloven willen. Zonder die vrede is er onvrede, jaloezie, machtswellust, onrecht, dreiging.
Maar voor iedereen geldt dat je op ieder moment van je leven al je moeite en verdriet aan Hem mag toevertrouwen. Hij heeft beloofd te luisteren en je op de beste manier voor jou te helpen. Misschien wel anders dan jij had gedacht.

We leven in een maatschappij waarin we alles snel voor elkaar willen hebben: supersnel internet, even geld uit de muur trekken, genieten, dood op verzoek, kant-en-klaarmaaltijden… De Rolling Stones zongen het al: “I want it all and I want it now”. En duurt het even wat langer, dan is er vaak een ‘kort lontje’…

We lopen hierdoor het risico alleen nog maar oog te hebben voor het hier en nu, de korte termijn. Maar de Bijbel vertelt ons dat God een eeuwig God is (Jesaja 40:28). Hij kijkt naar de lange termijn en wil je je hele leven lang zijn liefde geven (Psalm 30:6), ook bij moeiten. Ik geef het maar door en weet het uit ervaring. Mooie lente toegewenst.

Hartelijke groeten, Benne Solinger en als je wilt reageren? Klik dan hier om een e-mail te sturen :

Comments are closed.