25ste jaar OKTOBER COLUMN, Benne Solinger

Zeg Benne”, vroeg ze, “heb je nu baat gehad bij die operatie…?” “Nou, eerlijk gezegd heeft het niet veel geholpen, op sommige momenten heb ik zelfs meer pijn dan daarvoor”, antwoordde ik.

Mag ik je dan iets persoonlijks vragen?” vroeg zij. “Je loopt nu al zo’n 10 maanden met pijn en al jaren lang met die rotziekte.. Ben je nu nog steeds gelovig of heb je het (ook) afgezworen?

Spontaan schoot ik in de lach. Zo’n vraag had ik absoluut niet verwacht.

Ja, ik heb kanker en ja ik heb pijn. Maar die pijn valt in het niet bij de liefde, rust en kracht die God in mijn hart geeft. Ik merk dagelijks dat Hij erbij is, ik weet dat Hij om me geeft. Geloven gaat over het allermooiste dat een mens kan krijgen: Gods liefde, volledige vergeving. Want dat geeft Hij. Jezus Christus, kwam er speciaal voor naar de aarde. Hij maakte het goed tussen deze wereld en God. Hij nam alle schuld van de wereld op Zich toen Hij stierf aan het kruis. Maar Hij overwon de dood, Hij stond op uit het graf. Hij is nu onze advocaat in de hemel. Je kunt al je zorgen, moeiten en pijn aan Hem vertellen en bij Hem neerleggen. Hij geeft je kracht en liefde door zijn Heilige Geest. Het klinkt vast gek, maar als je je hart uitstort bij Hem, zul je het merken. Ik doe het dagelijks…

Ziek-zijn en geloven in God gaat niet alleen over ziek-zijn en beter worden. Geloven gaat juist om een blij vredelievend hart, om leven in liefde met je medemens. Er voor hem of haar zijn in moeilijke omstandigheden, of om blij te zijn met hen die blij zijn. Geloven gaat over: in liefde met God leven. En dat heeft de wereld hard nodig, lees de krant, kijk naar het nieuws en onderzoek je eigen hart…

In Romeinen 5: 19 staat te lezen””Door de ongehoorzaamheid van één mens (Adam) zijn alle mensen schuldig geworden.
En door de gehoorzaamheid van één Mens (Jezus) zijn alle mensen vrijgesproken van schuld”

Wil je die bevrijding meemaken, wil je die stroom van liefde voelen in je hart, wil je je leven (gaan) delen met je Schepper, weet dan dat Hij voor je klaarstaat. Ben je dan zondeloos, zonder pijn en zonder moeite? Nee, maar God wil vergeven, Hij wil luisteren en de GROTE advocaat, Jezus Christus, wil voor je pleiten. Hij wil je zijn Heilige Geest in je hart geven en dat stijgt ver uit boven pijn en ziek-zijn.

Ik antwoordde haar dus: “Ja natuurlijk geloof ik nog steeds.”

Groetjes, Benne Solinger en wil je reageren? Dat kan! Klik hier om een e-mail te sturen.

Comments are closed.