BENS’ WORKSHOPS “DICHTEN MET BENNE”

Op 28 en 29 februari gaf ik 2 workshops “Dichten met Benne” bij het Leger des Heils. De eerste workshop was in Ugchelen met drugs- en drankverslaafden, de tweede was in Hospice Rozenheuvel te Rozendaal. Het waren weer prachtige bijeenkomsten, met mooie, soms ontroerende resultaten. Zeker in het Hospice, waar drie bewoners en een aantal vrijwilligers deelnamen aan de workshop kwamen terecht bij het hart van de deelnemers. Ik ben heel blij met het verzoek dat mij werd gedaan door het Leger des Heils. Deze workshops smaken naar meer. Het Hospice Rozenheuvel ligt in een prachtige omgeving ervoor staat een grote Magnolia.

Hieronder enkele haiku’s, klik (voor informatie hier of hier) Deze haiku’s werden gemaakt door deelnemers in het Hospice, die eigenlijk zelden een gedicht maken. Het werden “pareltjes”. Zelf maakte ik er ook een paar tijdens de workshops (achter de gedichten de initialen van de makers).

Rozenheuvel
Mooi Rozenheuvel
Ligt schoon in ’t Rozendaal
Verstild te wachten (VC)

Duiken
Onderwater pracht
Bewogen door stroming, kleur
Zwevend ademloos (VC)

Rozenheuvel
In Rozenheuvel
staan liefde en zorg centraal.
Huis vol in zijn pracht (ID)

Wonen in Rozendael
Liever niet… toch wel
het leven spoed ten einde.
Gedragen door God. (BS)

Ook werden er enkele “elfjes” gemaakt:

Magnolia
Troostboom
Volle knoppen
Nog even geduld
Parels bijna in zicht
verguld (ID)

Mooi Bali
Bali
Goud bruin
Zon overgoten land
Door Goden, mensen bewoond
geliefd (VC)

Vrijwilligers
Moedig,
diep respect,
meelevende, dienende mensen,
liefhebbend, hartelijk, warm, zorgzaam.
Bewogen! (BS)
Er werd heel hard gewerkt tijdens de workshop in Rozenheuvel.

Reageren? Klik hier om een e-mail te sturen

Comments are closed.