COLUMN MAART 2012

LICHT SCHIJNT

“Natuurlijk is het mijn schuld als het licht daar niet is waar ik ben”, aldus Hans Andreus, bekend dichter en één van de eerste ‘Vijftigers’. Ik las het op een woning en die woorden sluiten mooi aan bij de vorige 2 Lichtstralen die gingen over de Kerstliefde. (klik hier om ze te lezen)

Want het is belangrijk wie je bent, wat je uitstraalt, naar de ander. Er zijn heel veel mensen die zich momenteel alleen maar bezorgd maken over de financiële crisis. Je hoort heel veel mensen spreken over de verharding in de samenleving. En die verharding is er. Veel mensen hebben een ‘kort lontje’. Hoeveel beleidsmakers beschouwen burgers als dom en behandelen ze ook zo? Hoe worden we voorgelogen door Europese leiders die weer verkozen moeten worden? Wie weet nog wat het woord integer echt inhoudt? Er wordt anders gedacht over leven en dood. Door veel mensen is God dood verklaard. Er is veel ellende in huwelijken. Er wordt wat afgeroddeld. Er wordt minder in de Bijbel gelezen en er is minder kerkgang gekomen.

“Als je ergens bent en er is geen licht, dan ligt dat ook aan jou” zo begon ik. En met licht bedoel ik dan innerlijke ontferming, goedheid, nederigheid, mededogen, zachtmoedigheid en geduld. Kolossenzen 3: 12 e.v.

Geen liefde dus die je even speelt voor de vorm. Zo’n met je verstand beredeneerde liefde. Vriendelijk zijn voor de bühne. Maar echte liefde vanuit het hart. Want daar gaat het om.

Echte liefde zit in je hart, niet in je hoofd. Het gaat om liefde voor de ander. Voor je oude vader. De vrouw die het moeilijk heeft met een zwangerschap of de gehandicapte medemens. De liefde voor iemand in de gevangenis, of iemand die het arm heeft. Door die liefde doe je iets voor die ander. Door die liefde kun je elkaar verdragen, liefhebben en vergeven.

Want ook God heeft je vergeven. Je mag dat geloven. Lees de Bijbel en je weet het. Je hoeft alleen maar te geloven dat je door Jezus’ werk heilig bent voor God. Ik hoop dat je dit Woord van Christus diep in je hart wilt toelaten en dat het daar een thuis mag vinden. Lees ook eens Filippenzen 4: 4 t/m 7.

De omgeving zal het merken, het wordt licht waar jij bent.

Hartelijke groeten, Benne Solinger

Mijn 214e Lichtstralen die ik schreef voor de Heino Koerier.
Ook na te lezen op Heino-online

Deze Lichtstralen kunnen ook rechtstreeks worden toegezonden, wil je dat, laat het me weten of heb je een vraag, e-mail me dan. Klik hier om een e-mail te sturen

Comments are closed.