RIA BORKENT: MATTEÜS PASSIE (Een poëtische hertaling)

Ria Borkent, stadsdichter van Apeldoorn, heeft vele gedichten en christelijke liederen op haar naam. Bij Boekencentrum kwam het boek: Matteüs Passie, een poëtische hertaling uit. Deze hertaling doet recht aan de gelovige inhoud van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach en neemt de voorliggende muziek als uitgangspunt. Op de linker bladzijden staat de Duitse versie, op de bladzijde daarnaast de hertaling. Het boekje bevat ook de overwegingen die Ria maakte bij de hertaling. Een mooi poëtisch boek met grandioze inhoud. ISBN978 90 239 2611 5 Referenties: Harmen Siezen: “De vertaling van Ria Borkent overtreft ieders verwachting”, Antoine Bodar: “Een werkelijk gelovige vertaling” en Dirk Zwart: “Wat prachtig gedaan, wat een goede en soms ontroerende vertaling.” Ik vind het mooi om dit boek onder de aandacht te brengen, omdat ik Ria en haar familie ken vanuit mijn jeugd in Rotterdam.

Comments are closed.