GOEDE PAASDAGEN (wens+column)

Hieronder het Paasgedicht 2012, dat Benne Solinger maakte: Vriend Jezus
VAN GOEDE VRIJDAG TOT PINKSTEREN

Op zondagavond 20 mei is er een Paas-/Pinkster samenzangavond in de Plaskerk te Raalte. Want zonder Kerst, geen Goede Vrijdag, Pasen of Pinksteren. Dus met Kerst een volle samenzangavond, dan ook met Pinksteren.

Want het gaat steeds over diezelfde Jezus. De Christus, de Verlosser, Gods Zoon, Zijn Geest. De Scheppende kracht die deze wereld maakte. Hij kan er niet tegen dat schepselen niet geloven dat God de wereld schiep. Dat schepselen elkaar pijn doen. Hij is Liefde en wil liefde. Daarom kwam Hij als Licht van de wereld. Daarom werd het Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaartdag en Pinksteren.

Ik moest er weer aan denken toen ik Romeinen 10: 13 en 1 Johannes 4: 12 e.v. las. Het gaat over die ene Heer, die hemel en aarde heeft gemaakt. Die aanbeden wil worden. Die belooft dat je dan behouden zal worden! Die zijn liefde aan je wil geven. Die zijn leven in jouw plaats gaf!

Daarom ook dit keer weer de goede boodschap. De boodschap die oud en versleten lijkt, maar het nooit zal worden. Het is de boodschap met de allergrootste waarde. De vergeving van schulden door Jezus Christus. De redding van de wereld door de liefde van Hem voor ons. Hij leed veel pijn, kwam in de hel terecht. De plek van grootste eenzaamheid en Godverlatenheid. Hij leed, als rechtvaardige, zo’n zware straf dat je het je niet eens kunt voorstellen.

Maar Hij deed dat bewust, voor jou en voor mij. En daarmee krijgen wij gelijk het grootste cadeau van onze Schepper. Je mag het geloven. Dus spreek (weer eens) met Hem, lees (weer eens) over Hem, stel je hart open voor zijn liefde en wordt behouden! En kom natuurlijk meezingen op 20 mei, van harte welkom!

Deze 215e Lichtstralen schreef ik voor de Heino Koerier van april 2012

Reageren naar Benne Solinger Klik hier om een e-mail te sturen.

Comments are closed.