1E PAAS-/PINKSTER SAMENZANG AVOND IN PLASKERK RAALTE SUCCESVOL

Bij de eerste Paas-/Pinkster samenzang avond die 20 mei werd gehouden in de prachtige Plaskerk waren zo’n 70 mensen aanwezig. Dat is niet al te veel, maar het is leuk te vermelden dat er ook gasten waren uit Almelo, Tilburg en Heino. De organisatie is tevreden. De collecte dekte de onkosten en de reacties van de aanwezigen waren heel erg lovend: “Voor herhaling vatbaar”, “mooie liederen” , “oudere bekende en nieuwe liederen wisselden elkaar mooi af”, “mooi en gevarieerd” en “wat een prachtig gezongen intermezzo’s door Rosalinda van Dijkhorst” die daarbij op de piano werd begeleid door haar man Ewald van Dijkhorst.

Organist Klaas Bos begeleidde de samenzang, waarbij meerdere coupletten uit 16 verschillende liederen werden gezongen. Buitengewoon knap transporteerde hij de diverse verschillende liederen aan elkaar, zodat de samenzangavond één geheel werd.

Het lied ‘Geest van hierboven’ (Liedboek 477) werd gezongen onder begeleiding van Klaas Bos orgel, Ewald van Dijkhorst op piano en Rosalinda voorzanger, hetgeen een prachtige combinatie werd gevonden.

16 december Kerstsamenzangavond met Rosalinda en Ewald van Dijkhorst
De orgelcommissie, olv Plaskerk-organist Klaas Bos was zo enthousiast over de zangkwaliteiten van Rosalinda, dat er gelijk een afspraak is gemaakt voor de Kerstsamenzangavond die op zondag 16 december in de Plaskerk zal worden gehouden.
Rosalinda van Dijkhorst treedt regelmatig op in het EO-programma “Nederland zingt”. Zie o.a de filmpjes op YOU TUBE of deze
Rosalinda, studeerde aan de Schumann Akademie.

Voormalig dorpsdichter Benne Solinger presenteerde deze avond op geheel eigen wijze en las onderstaand gedicht voor:

“Wat een vriend is toch die Jezus,
die mijn zonden op zich nam,
Goede Vrijdag is zijn Motto
na Pasen kan ik alles aan.
Gaf zijn leven voor de mensheid,
brak de banden van de hel,
maar de mensheid laat hem stikken,
dat begrijp je zeker wel!

Nee, dat kan ik echt niet snappen,
haast niemand die het nog gelooft,
vroeger wel, maar ‘t werd steeds minder
‘t vuur lijkt bijna uitgedoofd.
Heus zijn vriendschap die bekoelt niet,
die houdt stand in eeuwigheid.
Vriendschap blijft bij Hem echt vriendschap,
zegt het voort, uit dankbaarheid!”

Comments are closed.