BENNE SOLINGER IN NCRV TV PROGRAMMA: “Schepper & Co in het land”

“Een mailtje van de NCRV? Zouden ze nu op deze manier leden werven?”, was mijn eerste reactie. Maar het bleek een mailtje van geheel andere strekking. Programmamaker/regisseur Olaf Koelewijn van: “Schepper & Co in het land” (NCRV televisie, vrijdag 17.05 uur) wilde graag nader kennis maken.“Schepper&Co in het Land” is een programma waarin het leven van de protestant centraal staat. Wat doet hij als hij niet in de kerk zit? Wat denkt, voelt en vindt hij van de dingen die hij op zijn pad krijgt? Hoe gaat hij om met verdriet? Vindt hij troost bij God of bij een goede vriend? Schepper&Co gaat het land in om te kijken hoe protestanten hun leven leiden. Dit programma wil aandacht besteden aan mij als gelovig “verbeeldend” kunstenaar. In dat beeldverhaal kan van alles aan de orde komen, zoals: mijn leven, mijn kunst, het dorpsdichterschap in de gemeente Raalte, mijn ziekte, het geloof, de echtscheiding en mijn vrijwilligerswerk. Olaf was op mijn website vooral onder de indruk van mijn levensinstelling, hoe ik leef met uitgezaaide kanker en toch in een Hospice nog workshops geef. Het voorgesprek is goed verlopen en er waren voldoende aanknopingspunten voor het maken van een programma. Het Leger des Heils heeft heel positief meegewerkt in de voorbereiding. Natuurlijk ben ik op zoek gegaan hoe de NCRV aan mijn naam en website kwam. Het blijkt dat ik ben voorgedragen door het moderamen van de Protestantse Gemeente in Raalte.
Op maandag 24 september 2012 hoopt de filmploeg van “Schepper & Co in het land” om 9.00 uur in mijn appartement te zijn en wordt het programma opgenomen. De rode draad is de cursus “dichten met Benne” in Hospice Rozenheuvel van het Leger des Heils, zoals ik die eerder ook al gaf….Het Hospice Rozenheuvel ligt in een prachtige omgeving ervoor staat een grote Magnolia. Tijdens een cursus maakte een van de deelnemers het volgende gedichtje (een “elfje”) :

Magnolia

Troostboom
Volle knoppen
Nog even geduld
Parels bijna in zicht
verguld
(ID)

Ben heel benieuwd hoe het tijdens de opnamen zal gaan en hoop dat er weer mooie gedichten uit zullen komen tijden deze, speciaal voor de opnames georganiseerde dichtcursus.
Thuis zullen er opnames gemaakt worden van mijn schilderijen, beelden e.d beeld van Benne Solinger

Wanneer ik weet wanneer het programma wordt uitgezonden volgt er een bericht op deze site.

Zie ook De Stentor Deventer/Salland, klik hier of Salland- en/of Deventer Centraal: klik hier

Reageren kan altijd: Klik hier om een e-mail te sturen

Comments are closed.