Schepper & Co over Benne Solinger

In de uitzending van vrijdag 12 oktober 2012 zendt de NCRV om 17.05 uur het programma Schepper&Co in het land uit op Nederland 2. Dit keer met een portret van Benne Solinger. Op hun pers site, lees ik: “Wat doe je met je leven als je een terminale ziekte hebt en waarschijnlijk niet zo lang meer te leven hebt? Benne Solinger leeft zoals hij zelf zegt in de verlenging. Een deel van de tijd die hem nog rest brengt hij door in een hospice : hij geeft daar aan terminaal zieken de cursus Dichten met Benne. Voor veel mensen daar is dichten het verwerken van het eigen leed. Gedichten schrijven wordt zo een vorm van afscheid nemen.” En dat kan het inderdaad zijn: “afscheid nemen”. Iedere cursist beleeft de eindfase van het leven anders. Maar het is fantastisch om ook aan hen zo’n cursus te mogen geven als vrijwilliger. Misschien zou ik het nog wel vaker willen doen, ook in andere hospices. Ik ben benieuwd naar de uitzending.
Reageren? Klik dan hier om een e-mail te sturen.

Comments are closed.