SCHEPPER & CO IN HET LAND..op bezoek bij Benne Solinger

Het gebeurt niet zo vaak dat je op de landelijke televisie komt en dat ze opnames bij je thuis komen maken. Maar Benne Solinger overkwam het wel, in het programma: “Schepper & Co in het land” van de NCRV. De opnames duurden de hele dag, niet alleen in zijn appartementje maar ook in Hospice Rozenheuvel van het Leger des Heils, waar hij zo nu en dan als vrijwilliger de cursus “Dichten met Benne” voor zijn rekening neemt.

“En toen was het 12 oktober 17.08 uur en begon de uitzending. Het voelde heel spannend. 8 minuutjes uitzending na zo’n 5 uur filmen, dat kan alle kanten uit. Zeker met heel kwetsbare onderwerpen die er die dag aan de orde waren geweest. En wat zou er van de cursus “Dichten met Benne” in Hospice Rozenheuvel worden uitgezonden? Ja, Benne zat best zenuwachtig voor de buis die dag.

Maar toen hij de uitzending zag vond Benne het een mooie weergave van een hele dag opnemen. En hij niet alleen, gezien de vele, vele reacties die binnenkwamen via e-mail, sms, mondeling en telefoon. Ook op Facebook kwamen positieve reacties binnen.”

Het is goed om op deze plek Olaf Koelewijn (NCRV) die alle interviews en de montage deed, te bedanken. Maar ook het Leger de Heils en de bewoners en medewerkers (vrijwillige en professioneel) in Hospice Rozenheuvel voor alle medewerking en de goede harmonie waarin zowel de voorbereiding als de opname dag mochten verlopen! Dank aan de camera- en geluidsman van United4all voor de mooie opnames die zij maakten. En natuurlijk is hier ook een bedankje op zijn plaats aan het moderamen van de Plaskerk Raalte, die me heeft voorgedragen voor dit programma en met name Aaltje Booijink die het aan de NCRV heeft doorgegegeven. Maar het belangrijkste dankwoord gaat naar mijn hemelse Schepper, die me deze tijd van leven, zoveel mogelijkheden en voldoende energie gaf om aan dit programma mee te werken. Annemarie Maasdam (één van de Dijkdichters uit Flevoland) schreef: “Benne, het is geen reservetijd waarin je leeft, maar tijd die voor jou bedoeld is!” Mooi geschreven…”
Tot slot:

Gedichtjes die Benne Solinger ook voordroeg, kijkend in de spiegel, maar die niet werden uitgezonden:

“Een dikke vrind, die dikke vrind,
die iedereen zo erg dik vindt.
Maar onder al die vet- speklagen,
loopt hij een GOUDEN hart te dragen.”

en
“Juist nu het MOET, nog deze week,
laten mijn gedachten mij in de steek.”

en een gedichtje dat hij eigenlijk had willen voordragen, maar totaal vergeten was…..:
“Laat die grijze cellen werken,
anders zul je vrij snel merken,
slaat ook in die grijze cellen,
de vergrijzing vrij snel toe!.”

Wil je de uitzending (nog eens) bekijken? Klik dan hier, maar je kunt ook kijken via: Salland Centraal, klik hier

Wil je reageren? Dat kan! Klik hier om een e-mail te sturen.Tijdens de opnames werd Benne gevraagd een schilderij te beginnen, hieronder het schilderij zoals het uiteindelijk is geworden..

Dank voor uw bezoek aan Beninbeeld.

Comments are closed.