DE WERELD DRAAIT DOOR: DECEMBER COLUMN

Loop eens binnen in een heel lichte kamer met veel ramen. De zon schijnt, het is heerlijk weer buiten. De gordijnen zijn open. En als je naar binnen loopt, houd dan een groot zwart schilderij in je hand. Probeer je eens voor te stellen wat er met het licht in de kamer gebeurt.
Loop vervolgens diezelfde kamer eens in als het nacht is, de lucht bewolkt is en de maan niet schijnt. Wat verandert er aan het licht wanneer je datzelfde zwarte schilderij in je handen houdt? En wat verandert er als je een lucifer aansteekt of een klein lampje aandoet?

Twee voorbeelden om duidelijk te maken wat ik de afgelopen 20 jaar heb geprobeerd te schrijven in de LICHTSTRALEN. Want ja, precies 20 jaar geleden zat ik te zwoegen op mijn 1e column voor de Heino Koerier. De bedoeling was om wat licht in deze wereld te schrijven.

Of dat nodig is en of dat iets verandert dat kun je je als mens afvragen. Want ook al was er NOOIT 1 van deze columns in de Heino Koerier, of op Heino-online geplaatst, dan nog draaide deze wereld gewoon door. En toch vond en vind ik het belangrijk om maandelijks te schrijven. Want er gebeuren veel duistere dingen in deze wereld. Ieder kent daar voorbeelden te over van. Ik denk dat als je diep in je eigen hart kijkt er ook nog donkere hoekjes zullen zijn. Ieder mens, ook ik, heeft wel een kant die je liever niet aan een ander wilt laten zien.

En juist voor die donkere plekjes schrijf ik. Daarvoor is het ook Kerst geworden. Jezus Christus kwam naar deze aarde om Licht te brengen. Vrede, Liefde, Rust, Eerlijkheid, Oprechtheid, Openheid in je hart. Het zijn ook werken van Zijn Geest, waardoor je gericht raakt op je naaste en op je Schepper. Jezus liet het Zelf zien, toen Hij op aarde was. Je kunt erover lezen in de Evangeliën. Zeker is, dat Hij ieder mens in de hele wereld dat Licht in het hart gunt. Zet je hart er voor open, lees weer eens in die Bijbel. Vaak wordt aangeraden om het Bijbelboek Johannes eens te lezen, als je nog weinig van Jezus weet. En ook belangrijk: “Spreek weer eens met God en laat Hem toe in je hart!”
Ga met Kerst weer eens naar de kerk. En houd dat vol het komende jaar.

Je leven zal veranderen, er komt LICHT in je hart, zeker weten! En ook al draait de wereld gewoon door, het wordt anders voor jezelf en je omgeving…………Het zij je gegund!

Ik wens jullie allemaal mooie Kerstdagen en alvast een LIEFDEVOL 2013.

Hartelijke groeten, Benne Solinger

Wil je reageren of maandelijks de column toegezonden krijgen? Klik dan hier om een e-mail te sturen. Ook op genomen op NUHEINO

Comments are closed.