‘BEN GENOMINEERD VOOR DICHTER BIJ OVERIJSSEL’

Net voor Kerst ontving ik, Benne Solinger, een schrijven van de provincie Overijssel met het verzoek mee te doen aan de wedstrijd voor Dichter van Overijssel. De eerste toezending had mij niet bereikt vanwege een computercrash. 9 januari moest de inzending binnen zijn. Een paar dagen later lag ik met zware griep in bed. Zowel met Kerst als met Oud- en Nieuw, had ik tijd om over een gedicht na te denken. Ik pakte de pen en liggende in bed zette ik het een en ander op papier. 2 gedichten en een cv-tje, rillend van de koorts zette ik alles in de computer en zond het is. Vandaag 15 januari 2013 ontving ik onderstaande e-mail waarin ik op de hoogte wordt gesteld dat ik 1 van de 5 genomineerden ben. Wie er wint…??? Dat wordt bekend op 28 januari 2013. Ik ben heel benieuwd….. zeker nu ik weet dat ook Heleen Bosma, voormalig Deventer Dichter eveneens genomineerd is. Zij is niet alleen een erg serieuze en aardige kandidate, maar ook een KANJER van een Dichter, graag wens ik Heleen veel suk6. En ik ben al heel blij met mijn nominatie!! Zie ook Stentor

Wil je reageren? Klik dan hier om een e-mail te sturen.

Hieronder de mail:

“Beste heer Solinger,

De jury van de Dichter bij Overijssel 2013-2015 is gekomen tot een nominatie van vijf dichters voor de titel Dichter bij Overijssel 2013-2015.

Tot ons genoegen kunnen wij u mede delen dat u één van die vijf genomineerden bent.

Tijdens de bijeenkomst op 28 januari willen wij de vijf genomineerde dichters graag in de spotlights zetten.
Wij vragen u daarom als genomineerde om één van de ingezonden gedichten voor te dragen terwijl er op de achtergrond een passend filmpje (zonder geluid) wordt getoond.

De keuze voor het gedicht hebben wij tijdens de juryvergadering al gemaakt: voor u betreft dat het gedicht ‘’Overijssel’’.
Daarnaast zal dagvoorzitter Rob Heetland u een paar vragen stellen over uzelf of uw gedicht en zal RTV Oost aanwezig zijn om tv-opnames te maken.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.30 Inloop met koffie/thee en gebakje in de Foyer
15.00 Aanvang: welkom door dagvoorzitter Rob Heetland
15.05 Interview met Dick Schlüter (afscheidnemend dichter), voordracht gedicht
15.10 Muzikaal intermezzo (Kwartet Pret-a-partir)
15.20 5 genomineerde dichters worden voorgesteld: interview + gedicht
15.45 Muzikaal intermezzo (idem)
15.55 Bekendmaking Dichter bij Overijssel door gedeputeerde Hester Maij + tweede gedicht
16.00 Borrel in de Foyer

Namens Gees Bartels,

Voorzitter Stichting Literaire Wandelingen”

Comments are closed.